San Franciscos nädal aega vältava arendajatekonverentsi ehk WWDC avakõnes näitasid Apple'i juhid, mille kallal viimase aasta jagu tööd on tehtud. Nutiseadmete ja tavaarvutite tarkvara hakkab olema üha enam integreeritud. 

Näiteks saab iPhone'i sissetulevaid kõnesid vastu võtta läheduses olevast süle-, laua- või tahvelarvutist ilma, et näiteks teises toas või kotis olevat telefoni puutumagi peaks. Kõikides seadmetes on näha ka näiteks telefoni tulnud SMS-id.

Handoff-nimeline funktsioon tähendab aga seda, et kui kirjutad kirja või töötad mõne dokumendiga tavaarvutis, siis saab ühe käeviibutusega sama tööga jätkata samast kohast näiteks iPadis. See toimib ka vastupidi: hakates näiteks telefonis kirjutama e-kirja, saab seda poole lause pealt jäktata arvuti taha istudes.

Uued tavaarvutite opsüsteem OS X Yosemite ja telefonide ja tahvlite tarkvara iOS8 antakse arendajatele rakenduste loomiseks, avalikult tulevad need välja sügisel.

HomeKit – nutikodu keskus

Uus iOS8 sisaldab ka nutikodu seadmete ühendamiseks liidest HomeKit. Apple'i tarkvaraarenduse asepresidendi Craig Federighi sõnul on iPhone'i jaoks hulk rakendusi, millega näiteks juhtida nutikat valgustussüsteemi, uksi või turvakaameraid, kuid kõik on hajutatud eraldi äppidesse.

HomeKit aitab ühest kohast iga erineva tootja seadmeid hallata ja see toimib ka üle Siri häälkäskluste. Sisuliselt muudab see iPhone'i kodu juhtimispuldiks, millele saab öelda "head ööd" ning telefon saadab laiali käsud, et uksed oleks lukus, tuled kustus ja näiteks küte öisel režiimil. 

Esialgu on lubanud ühilduvaid nutikodu seadmeid pakkuda sellised tootjad nagu August, Philips, Honeywell, iHome jne.

Health ja HealthKit helistavad kiirabisse

Kuigi palju taga räägitud Apple'i nutikella ei mainitud, sai nutiseadmete tarkvara endale uue e-tervise funktsionaalsuse, mis on ilmselt eeldus tulevaste "nutikellade" või muude seadmete turule toomiseks.

Telefonis Health-nimelise äpi taustal olev süsteem kogub kas inimese sisestatud või muudest seadmetest laekuva info olulistest tervisenäitajatest, toitumisest ja treeningandmetest. 

Erinevad treening- ja terviseäpid on eriti iPhone'i kasutajate seas väga levinud, kuid Federighi sõnul on andmed üksteisest isoleeritud eraldiseisvatesse äppidesse. HealthKit-i süsteem annab turvalise lahenduse andmete kokku kogumiseks ja otsustamiseks, millist infot tervise kohta mingi äpp näeb.

Health äpp oskab jälgida ka erinevaid kriitilisi tervisenäitajaid. Koostöös valitud raviasutustega (esialgu ilmselt vaid USA-s) võib äpp anda oluliste näitajate järsust muutumisest kiiresti teada raviarstile, kes saab siis reageerida ja vajadusel abi osutada.

Peale selle kuulutas Apple välja veel väga suure hulga erinevaid uuendusi oma tarkvaraplatvormidele, mis peaksid avalikult kasutajateni jõudma sel sügisel.