Apple on viivitusi põhjendanud sellega, et Watch on nende jaoks täiesti midagi uut ja selle turuletoomine võtab oodatust kauem aega.

The Wall Street Journal väidab oma allikatele põhinedes, et viivituse põhjustas üks komponent, mis osutus testides ebakvaliteetseks.

Apple pidi kiiruga uue tootja leidma ja selle tagajärjel saabki enamik huvilisi Watchi kandma hakata alles alates juunist. Või hiljemgi.

Mainitud ebakvaliteetne komponent on Taptic Engines ehk jubin, mis pakub kellale haptic feedbacki. Ehk maakeeli paneb seadme vibreerima, kui mõni äpp või lahendus seda nõuab.

Ära tätoveeri kätt (või ära osta hiljem Watchi)

Kuna õnnetused ei käi kunagi ühekaupa, või nii vähemalt räägitakse, pidi Apple hiljuti tunnistama ka seda, et kõlakatel Watchi tätoveeringuvaenu kohta on alust.

Nimelt ei pruugi Watchi pulsilugeja korralikult töötada, kui seadet kandev ranne on tätoveeritud.

"Ajutised või püsivad nahamuutused nagu tätoveeringud võivad pulsisensori tööd mõjutada. Tätoveeringu tint, muster või värvilahendus võivad sensorist tulevat valgust blokeerida ning tulemused vähem usaldusväärseks muuta," kõlab ametlik kommentaar.

Sama probleem võib esineda ka teiste kantavate elektroonikaseadmete puhul, aga nüüd vähemalt teate.

Watchi tegelik hind

Üks asi veel. Uute poppide tehnikaseadmete puhul leidub alati huvilisi, kes need tükkideks kisuvad, et komponentide maksumust hinnata.

Apple'i Watchi baasmudel maksab USAs 350 dollarit. Selle lahtikiskujad andsid teada, et juppide omahind on aga kõigest 81,2 dollarit, millele võib liita tootmistasu 2,5 dollarit. Kulukaim jupp on ekraan, mis maksab Ion-X-i variandis 20,5 USD.

IHS Technology andmetel on Watch seega suurima juurdehindlusega Apple'i toode üldse, mis ilmunud.

Apple'i tegevjuht Tim Cook on muide Watchi omahinna üle spekuleerijate kohta öelnud, et seni pole keegi tõele isegi ligilähedale jõudnud.

Muidugi on tähtis teada ka arendus- ja turunduskulusid ja meenutada, et samad komponendid muutuvad üsna ruttu tootjale odavamaks.

Aga noh – huvitav teada ikka, kui suur vahe võib olla ühe moodsa vidina oma- ja müügihinnal.