Varasemalt oli oma toetusest Apple`ile teatanud suurrivaal Microsoft, ehkki firma käilakuju Bill Gatesi isiklik seisukoht asja osas tekitas mõningat segadust.

Microsofti peajurist Brad Smith ütles aga oma sõnavõtus, et Apple`il on õigus mitte lubada ligipääsu San Bernardino mõrtsuka iPhone`ile. Selle asemel, ütles Smith, peaks kongress ajakohastama seadusi, et suhted riiklike jõustruktuuride ja tehnoloogiafirmade vahel oleksid paremini ja selgemalt reguleeritud. Smith ütles, et tema meelest ei peaks 21. sajandi tehnoloogiaprobleeme lahendama seaduste abil, mis loodi ajal, kui arengu tipuks oli lihtlabane arvelaud.

Google toodab Androidi tarkvara ja kardab, et kui FBIle antaks luba konkurendi telefoni sisse muukida, oleks tegu ohtliku pretsendiga.

Kõik suurettevõtted peavad oma Apple`it pooldavad seisukohad 3. märtsiks kirjalikult kohtule esitama.

Kohtuasja tuum seisneb selles, et FBI soovib ligipääsu mullu detsembris San Bernardinos veresauna korraldanud islamiterroristi telefonile, Apple aga on alates 2014. aasta sügisest oma tarkvara muukimatuks kuulutanud ning ei soovi, et nende ülima turvalisuse kuvandisse nüüd erandit tehes ja pretsedenti luues mõra löödaks.

Allikas: money.cnn.com