Apple'i esindajate sõnul on uues operatsioonisüsteemis sadu uuendusi, alljärgnevalt on välja toodud mõned tähtsamad.

1. Viimaks saab iPhone/iPod Touch „kopeeri ja kleebi“ (copy and paste) funktsiooni, mis toimib nii fotode, teksti kui ka SMS-teenusega.

Teksti kopeerimiseks tuleb lõigul sõrmega kaks korda koputada, mis valib teksti ära. Seejärel tuleb valitud teksti näpuga sikutada ja soovitud programmis näidata, kuhu tekst soovitakse asetada ja seejärel taas sinna kaks korda näpuga koputada. Telefon salvestab teksti lõikelauale, kust selle saab soovitud kohta kopeerida.

Kui soovitakse ühe e-kirjaga saata näiteks mitu fotot, tuleb need albumist koos välja valida ja saab e-kirjale kõik lisada. Varasemalt pidi pilte saatma ükshaaval.

2. Spotlight otsing, mille abil saab otsida telefonist e-kirju, rakendusi, kontakte ja igat muud liiki andmeid. Kasutajad saavad uue menüü, mis asub koduekraani vasemas ääres. Tõmmates näpuga vasema ekraaniserva suunas, hüppab ette otsingukast, kus esitatakse ka otsitulemused. Sarnane Mac OSX Spotlight rakendusega.

3. Multimeediasõnumid (MMS). Edaspidi saab saata sõnumeid koos piltide ja häälsõnumitega. Puudub videosõnumite saatmine.

4. Rakenduste mikromaksed. Arendajate jaoks on loodud funktsioon, kus rakenduse sees saab müüa lisasisu, näiteks mängudes tasemeid või varustusi, e-raamatu lugejas raamatuid jne.

5. Apple Bonjour tehnoloogiat kasutavad traadita võrguseadmed saavad omavahel suhelda. Nii saavad mängijad iPhone ja Touch’iga mängida mitmikmänge ja vahetada omavahel andmefaile, kasutades selleks Bluetooth-ühendust.

6. Lõpuks on Apple tööle saanud tõukekliendi (push notification). Seda tutvustati küll juba möödunud sügisel, kuid siis oli sellega püsivalt probleeme.

7. Stereo Bluetooth, mis tähenab soovi korral juhtmeta stereokõrvaklappide kasutamise võimalust.

Apple lubab kolmandatel osapooltel suuremat kontrolli riistvara üle. Esitlusel näidati iPhone'i põhist vererõhumõõtjat ja FM-raadiolainete püüdjat.

Esitluse lõpupoole teatas Apple iPhone'i turundusjuht Greg Jozwiak, et App Store'i nimekirja lisatakse veel 15 uut maad, mis tähendab, et ühtekokku pääsevad koos uue operatsioonisüsteemi turuletulekuga eeloleval suvel Apple'i rakendustepoele ligi 77 maa elanikud. iPhone’i müüakse ühtekokku kaheksakümnel maal.

iPhone'i omanikele on uus operatsioonisüsteem tasuta, iPod Touch’i puhul tuleb uueoperatsioonisüsteemi eest välja käia 10 dollarit (120 krooni).