Apple hoidus tavapärasest endale trummilöömisest vast osaliselt seetõttu, et midagi raputavat neil näidata polnud - muidu veel tekib veebis kõvasti kraaksumist, et miks nad midagi ägedat ei tutvustanud.

Ma kraaksun siis üksinda. Uus toode on koolidele suunatud iPad, mis on jämedalt võttes seesama endine kõige odavam iPad, mis aasta eest ilmus.

Peamised uuendused on Apple Pencili puutepliiatsi tugi ja uuem kiirem protsessor (A10). Lisaks on tahvlisse eelpaigaldatud Apple'i rakendused Pages, Numbers ja Keynote, mis kõik on samuti Penciliga suhtlema õppinud. Ja spetsiaalselt koolidele on mitme kasutaja lisamise võimalus.

Lisaboonus on see, et kui kasutajaprofiil on haridusasutusega seotud, siis saab kasutaja 200 GB tasuta pilveruumi iCloudis. Tavajuhul on tasuta 5 GB.

Uus iPad paistab vähemalt USA-s silma eba-apple'ilikult madala hinnaga: 329 dollarit, koolidele isegi 299.

Meie rahas siis vastavalt 266 ja 242 eurot. Kas see Eestis ilmub ja palju maksma hakkab, ei tea veel, ametlikud kohalikud edasimüüjad pakuvad uudise koostamise hetkel endiselt ainult aastavanust eelkäijat hinnaga alates 419 eurot.

[9. APRILLIL LISATUD] Uus iPad on nüüd Eestis müügil. Ainult wifi toega variant maksab 369 või 459 eurot, 4G toega 499 või 589 eurot (mõlemal puhul vastavalt 32 või 128 GB failiruumi).

Pencil tuleb muidugi juurde osta ja see maksab kohe 100 dollarit (Eestis pigem 110 eurot). Seni on selle tuge pakkunud ainult iPad Pro. Kes tahab kriipseldada, aga nii palju maksta ei raatsi, võib kaaluda digikriiti Logitech Crayon, mis on poole odavam. Kas ka sama täpne, ei tea veel.

Apple on endiselt juhtiv tahvelarvutimüüja, aga üldine huvi nende masinate vastu on aina kuhtunud. Apple'i praegust käiku võib näha üsna riskivabana – kui odav iPad peaks massidele korda minema, siis tore. Kui ei, siis püüame inimesi vähemalt ka koolides oma ökosüsteemi kasutama.

Ilmselt on kasutajad ka pigem noored, nii on šanssi neid end eluks ajaks Õunamaja konksu otsa meelitada.