Sellega seoses on selgeks saanud, et Apple on kahest asjast tüdinud – ja nende kadumise tõttu peavad iPhone'i-huvilised nüüd rohkem maksma hakkama.

Apple eemaldab uute iPhone'ide tulles alati ka mõned vanemad mudelid oma müügivalikust, et see alati suhteliselt värskeks jääks.

Tänavuste iPhone'ide kõrval jäävad müügile ka mullused 8, 8 Plus ja X ning tunamullused 7 ja 7 Plus. Kaovad aga kõik vanemad, muuhulgas 6s ja ülipopulaarne soodusmudel SE.

See tähendab, et Apple'i telefonivalikusse ei jää ühtegi aparaati, mil oleks 3,5 mm pesa juhtmega kõrvaklappide ühendamiseks.

Tootja on senistele 3,5 mm pesast "vabastatud" iPhone'idele vajaliku üleminekuadapteri (ülaloleval pildil) karpi kaasa pannud, et juhtme-eelistajatele siiski natuke vastu tulla.

Tänavuste mudelitega Lightning-pessa sobituvaid üleminekuid enam kaasas pole. Kes seda ihaldab, peab adapteri 9 euro eest juurde ostma, või siiski juhtmetest loobuma ja Bluetooth-klappe kasutama.
iPhone Xr (Foto: tootja)

9 eurot ei kõla nagu suur lisaväljaminek? Apple ei taha ka näha sind liiga odavaid telefone ostmas.

Tänavuste iPhone'ide tulekuga müügilt kaduv 2016. a märtsis ilmunud iPhone SE oli tootja ainuke suhteliselt odav telefon (algselt alates 399 eurost, hetkel alates 299).

Apple nimetas eilsel meediaüritusel oma uueks "taskukohaseks" iPhone'iks oktoobri lõpus saabuva mudeli XR, mille hinnad algavad aga 749 eurost. Nii palju võib nõustuda, et see on taskukohasem kui Xs või Xs Max, mille hinnad algavad vastavalt 999 ja 1099 eurost.

iPhone SE fännile lohutuseks, et sellele saabub siiski veel iOS-opsüsteemi peatne suur uuendus 12, nii et uusimat kasutajakeskkonda saab nautida veel vähemalt aastakese ehk iOS 13 tulekuni.