Paljud usuvad, et maailm näeb koguni kaht eri mudelit, nimetame neid siin täpsema info puudumisel iPad mini 2 ja iPad 5.

Ülalolev foto on illustratiivne ega kujuta täna õhtul esitletavaid uudistooteid.

Apple'i kui tehnikatootja maine on nii kõrge, et seda seostatakse pideva rekorditemurdmisega, mida nad igal meediaüritusel ka erinevate arvudega kinnitavad. Nii et uusi tahvleid peaks ootama soe vastuvõtt.

Või kas ikka peaks? Mobiilseadmete ja äppide turgu jälgiv Localytics teatab hiljutises uuringus: enimkasutatav Apple'i tahvel on korraliku edumaaga... 2011. a märtsis ilmunud iPad 2.

Pärast seda on ilmunud iPad 3, 4 ja mini, aga rahva lemmik on hoopis iPad 2, millel on rohkem aktiivseid kasutajaid kui 3. ja 4. põlvkonna mudelitel kokku!

Kasutajaskond jaguneb nii: 38% iPad 2, 19% iPad 3, 18% iPad 4, 25% teised iPadid.

Localytics esitab võimaliku põhjusena, et innovatsioon tahvlitootmises hakkab vaibuma ja uusimatel mudelitel pole enam sama kerge vahet teha. Teisisõnu, inimesed on tüdinud pidevalt kalli raha eest sarnaseid tooteid omandamast.

Kindlasti mängib iPad 2 menus rolli ka odavam hind värskemate mudelitega võrreldes. Kuigi ei tahaks öelda, et see on turul oldud ajaga tõesti mõnusalt odavaks muutunud.

Uuring saidil Hinnavaatlus.ee näitab, et iPad 2 võib meie riigis saada hinnavahemikus 370-600 eurot. Oleneb andmeruumi suurusest, värvitoonist ning 3G toest või selle puudumisest.

Kalleimad iPadid on mõistagi hetkel uusimad iPad 4 eksemplarid, mille hinnaskaala jääb vahemikku 700-1040 eurot.

Igatahes tekib õigustatud küsimus, kas maailm on valmis uute iPadide vastuvõtmiseks. Esitlusüritus leiab meedias ja netis kindlasti laialt kajastust, aga mis saab edasi? Kas kasutajaid üldse huvitab?

Apple'i seadmed on alati kallid ja firmale kasumlikud. Seni on nad seda endale lubada saanud. Kas juhtkond peab nüüd uhkuse alla kugistama ning hakkama tulevikus tagasihoidlikumate hindadega soostuma?

Kõmutatud odavtelefon iPhone 5c siiski tõeliseks odavaks telefoniks ei osutunud, nii et varmalt nad hindu ei alanda.

Vaadake ka toredat pilavideot uuest Apple'i seadmest, mille nad võiksid väljastada. Ma ei tundnud, et see päris eraldi uudist väärib, aga siia ikka sobib lisada!