On selleks meeldiv kohviaroom köögist? Lapsevanema või elukaaslase poolt serveeritud ämbritäis külma vett? Või on selleks hoopis obadus roiete vahele voodikaaslase poolt, kuna sa ei reageeri kella peale? Või oled sa sedasorti inimene, kes virutab äratuskellal snooze-nuppu ning lükkad põrgulärmi mõned minutid edasi?

Mina tean, mis mind igatahes aitab. Ikka need kolm sammu voodist lauani, et telefoniäratus välja lülitada.

Kui aga sinul ei ole motivatsiooni oma äratuskell-telefoni teise toanurka õhtul panna, siis on selleks ka väike tarkvaraline abimees, mis hommikul sunnib liigutama, kuni uni silmist peletatud, kirjutab Photopointi ajaveeb

Selleks on Walk Me Up! Alarm Clock ning kohe räägime ka efektiivsest äratusest lähemalt.

Funktsionaalsus

Varem oleme Photopointi ajaveebi veergudel lahanud rakendust, mis sunnib kätelihastele trenni tegema ning maniakaalselt telefoni raputama.

Kui sellest kangematele unimütsidele ei piisanud, siis on pakkuda alternatiivne lahend.

Walk Me Up! Alarm Clock töötab just sedapidi, et liigse raputamise ning rakenduse petmise eest saad hoopis karistada, veel julmema äratusega.

Et äratuskell lõpuks vait jääks, tuleb kätte võtta ning hommikune minimaraton ette võtta. Kui pikk see maraton olema saab, on iga kasutaja enda määratav – olgu see siis 5 või 35 sammu.

Sammude lugemiseks kasutatakse Androidiseadmes olevat asendisensorit ning kiirendussensorit.

Tundub müstikana? Aga paigalda see kolleegi igivanasse tahvelarvutisse (mil antud sensorid puuduvad) ning räägi auk pähe, et see on ainuõige variant hommikul ärkamiseks. Vaata siis, kuidas ta tigeda näoga hommikul tööle tuleb – tahvelarvuti lärmamas.

Tõsi, esimene aprill on veel kaugel, kuid rahvusspordiala (trollimise) taset tuleb ikkagi kõrgel hoida.

Foto: ekraanitõmmis

Lisaks saab rakenduses keelata snooze-funktsiooni, mis võimaldaks mugavalt äratuse aega edasi lükata – mida äkilisem äratus, seda parem.

Suurte kiiksudega inimestele, kes armastavad väga korda ning selgust, on võimalus ka erinevatele äratustele sildikesed juurde panna, et mille jaoks see vajalik. Või noh, hommikul joostes seda niikuinii tähele ei pane.Rakendusel on olemas ka võimalus kiire äratus panna (mis hakkab aja pärast trennisoovitust tegema) – mugav viis nn iluune (power nap) tegemiseks.

Kes seda vajaks?

Ikka need nutitelefoni- või tahvelarvutikasutajad, kes hommikuti parema meelega magaks kui läheks värsket hommikukohvi nautima.

Tegelikult on hommikune sunnitud jalutuskäik äärmiselt efektiivne variant äratuseks, kuna sooja teki alt peab välja tulema ning end liigutama, eks?

Foto: ekraanitõmmis

Kokkuvõte

Antud rakendus on mugav rohi une vastu, annab tööaega (või mänguaega) juurde ning palju muud. Pole ühtegi teist rakendust, mis niimoodi produktiivsust tõstab, eks?

Fakt, et tasuta versioon on reklaamidega ning tasuline reklaamide vaba ei morjenda kedagi – kui rakendus lärmama hakkab, siis ei ole sul nendest reklaamidest niikuinii sooja ega külma.