Teenust, mis toimib erinevatel platvormidel ning sünkroniseerib kogu informatsiooni seadmete vahel. Teenust, kuhu ma saaksin üle kanda kõik enda Google Readeris salvestatud artiklid ning ka erinevad uudistevood lihtsalt ja mugavalt. Ning lõppude lõpuks, oleks ka lihtne ning intuitiivne kasutada, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Mis toob meid internetiavarustes parimaks asenduseks tituleeritud rakenduse, Feedly, juurde.

Funktsionaalsus

Feedly ei ole mitte niivõrd veebirakendus kui veebilehitseja laiendus. See eksisteerib Google Chrome'i ja Mozilla Firefoxi veebilehitsejate laiendustena kui ka eraldiseisva nutirakendusena (iOS, Android). Samas saab uudiseid lugeda ka otse Feedly lehelt, mis pole küll niivõrd kogemusterikas.

Hetkel kasutab see Google Readeri sünkroniseerimisplatvormi ning uuendab infot selle baasil (ka Google Readerisse), andes kasutajale võimaluse harjuda uue rakendusega tasapisi.

Pärast 1. juulit on Feedly meeskonnal aga oma sünkroniseerimismootor, vähemalt esialgsete lubaduste kohaselt.


Tulles nüüd Androidirakenduse ning selle võimaluste juurde: mobiilsel seadmel on kasutajaliides lihtne ning silmasõbralik.

Kuvavorm, erinevalt nii mõnestki uudistevoo rakendusest, on võimalik kasutajal endal seadistada. Artiklite nimekirja on võimalik kuvada erinevatel viisidel – alates ainult pealkirjadest, lõpetades Google Currentsi stiilis kaartidena või täisartiklitena.

Kasutajal, kel on palju erinevaid uudistevoo-allikaid igapäevaselt kasutusel, on ääretult mugav ning kiire sirvida läbi pealkirjade ning lasta näiteks automaatselt markeerida uudised loetuks (mis huvi ei paku). Samas saab vajadusel lisada lemmikute hulka ning salvestada hilisemaks lugemiseks ilma probleemideta.

Kasutajapoolsed sisendid on suuresti üles ehitatud sõrmeliigutustele, mitte nuppude vajutamisele. Näiteks ühe uudise loetuks märkimiseks piisab kergest paremalt vasakule sõrmeliigutusest. Tahad kõik uudised, mis ekraanile kuvatud on, loetuks märkida? Tõmba pikemalt üle ekraani.

Samas märke "loetud" maha võtmiseks tuleb vastupidises suunas lohistada sõrme üle ekraani. Näiteks täispika artikli lugemisel piisab uudise lõpus pikemalt sõrme alt üles tõmbamisest, et artiklivaatest välja minna ning kuvada muud pealkirjad uudisvoos.

Tänu sellisele lahendile saab rakendust kasutada mugavalt ning kiirelt, keskenduda uudiste lugemisele, mitte halva kasutajaliidesega maadlemisele.

Suureks miinusküljeks on hetkel olemasolevate uudistevoogude sorteerimine, mida ei ole võimalik teha Androidirakendusest, vaid tuleb teha läbi Feedly veebirakenduse. Samas uute allikate lisamisel saame luua või valida olemasolevat kategooriat, kuhu allikas paigutada.

Androidirakendusel on olemas veel paari lisateenuse integratsioon. Sealt leiab Pocketi (varasemalt tuntud kui Read It Later) rakendusse jagamise või Instapaperi teenusesse salvestamise. Lisaks saab eelmääratleda ka meiliaadressid, kuhu saadetakse artikli koopia näiteks e-kirja teel uudist jagades.

Kelle jaoks?

Kui me rääkisime Google Readerist, siis suurim sihtgrupp olid ajakirjanikud ning inimesed, kes soovisid end erinevate uudistega kursis olla ning maailmas toimuval silma peal hoida. Eriti siis, kui erinevaid uudisteallikaid on terve müriaad.

Kasutajale, kes kasutab rohkem kui ühte seadet uudiste lugemisel ning soovib ülevaadet sellest, mis on loetud ning mis ei ole, pakub Feedly kõike seda sama natuke mugavamas, kasutajasõbralikumas vormis, koos väikeste lisadega.

Kokkuvõte

Feedly on ääretult mugav ning funktsionaalne platvorm, mis pakub mugavat sünkroniseerimise võimalust erinevate seadmete vahel.

Lisaks lihtsale uudistevoo lugemise rakendusele on sellesse integreeritud erinevaid teenuseid, tehes sellest mugava ning keskse koha maailma uudistega kursis hoidmiseks ning ka teistega jagamiseks.