Mai lõpuks said selgeks ka Essential Phone’i soliidsed põhinäitajad – muuhulgas kiire Snapdragon 835 kiip, terav 5,71-tolline ekraan (2560 x 1312 pikslit) Gorilla Glass 5 kaitsekihiga, 4 GB töömälu ja 128 GB failiruumi, 13 MP topelt-põhikaamera ja 8 MP esikaamera, jne.

Selgus veel, et seade peaks ilmuma juuni lõpupäevil ja eeltellida saab hinnaga 699 USA dollarit. Sellega võrdselt tähtis oli aga plaan luua terve uus seadmete ja Ambient OS-i tarkvara ökosüsteem, kuhu kuulub ka sama firma toodetav nutikõlar.

Lubatud ilmumispäev 29. juuni läks aga mööda, telefoni pole siiani kuskil ja Essential Productsi esindajad seisu kuidagi avalikult ei kommenteerinud. Mis värk on?

The Financial Times väidab, et Essential Products valmistab hetkel ette oma esimese nutitelefoni väljastamist kõikjal terves maailmas – ehk täpsemalt Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Jaapanis. Ilmumispäev USA-s olla „lähedal“.

Veebis on aga vahepeal ringlema hakanud kõlakas, et firma tegeleb juba ka oma järgmise nutitelefoni loomisega. Esimene mudel kannab koodnime PH-1, teine A11 ja see jooksutab Android 7.1.1 opsüsteemi.

Mida siit järeldada? Viivituse põhjused on endiselt firma poolt seletamata, küll aga saime... veel lubadusi ja ühe lisakõlaka.