Kuigi ettevõtted on kõik väited tagasi lükanud, on Bloombergil infot, et nii Apple'i kui ka Amazoni serverid on probleemist mõjutatud. Veelgi enam - väljaandel on ka infot, et osasid selliseid Supermicro poolt müüdavaid servereid kasutasid ka USA valitsusasutused, teiste seas ka Kaitseministeeriumi andmekeskused, USA mereväe sõjalaevad ning isegi Luure Keskagentuur CIA.

Praeguse info kohaselt ei ole tarbijate ega asutuste infot varastatud, kuid samal ajal on selliste emaplaatidega serverite koguhulk veel määratlemata. USA riigiasutused, sealhulgas FBI, on uurimisega tegelenud juba 2015. aastast saadik, kuid juurdlus käib siiani.

Mitmed valdkonna spetsialistid ning kriisiga seotud ettevõtted, sh Apple, Amazon ja Supermicro on väitnud, et avaldatud raport ei vasta tõele. USA senaator Mark Warner tõdes aga, et Hiina on muutumas USA jaoks järjest suuremaks ohuks. "See raport tõestab, et Hiina käitumine on meie riiklikule julgeolekule ja tarneahelatele tõsine oht," ütles ta.

Kuna kiibid on emaplaatidesse paigaldatud füüsilisel kujul, ei ole võimalik neid kuidagi tarkvaraliselt välja lülitada. Ainsaks võimaluseks jälgimiskiibist lahti saada, on emaplaadi välja vahetamine, füüsiline kiibi eemaldamine või serverite välja vahetamine. Arvestades, et enamik ettevõtteid tõdeb, et nad pole sellistest kiipidest ega ka toimuvast juurdlusest midagi kuulnud, võib lahenduse leidmiseni veel tükk aega minna.

Kuna Hiina ja USA vahel on hetkel käimasoleva kaubandussõja tõttu pinged niigi suured, tuli skandaal mõlema riigi jaoks väga ebamugaval ajal. President Donald Trump on nimelt varasemalt ähvardanud, et kehtestab Hiina kaupadele tollitariifid, mille koguväärtus on umbes 267 miljardit dollarit. Peale selle on mõlemad riigid müünud teineteise "vaenlastele" relvi või ostnud neid "vaenlastelt" - USA müüs Taiwanile 330 miljoni dollari väärtuses lennukiosi, hiinlased omakorda ostsid relvi Venemaalt. Lisaks ei lubanud Hiina hiljaaegu tülide tõttu Hongkongi sadamasse USA dessantlaeva USS Wasp.