Suureks erandiks võib siin lugeda Amazoni e-lugemisseadmeid sarjast Kindle.

Lisades sellele väikese, aga peaaegu 200 riigis tegutseva äpipoe Amazon Appstore ja Kindle Fire'i tahvelarvutid (mille värske mudel HDX vähemalt ingliskeelse tehnikameedia esindajad elevile ajas), tundub e-kaubamajana alustanud Amazon juba tõsiseltvõetava tehnikatootjana.

Ülaloleval fotol: Amazon.com asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos näitab uusi tahvleid Kindle Fire HDX (üks 7-, teine 8,9-tollise ekraaniga). Neid saab praegu eeltellida, esimene ilmub oktoobri keskel, teine novembris.

Sõit tippude vallutamiseks on alles alanud. Amazoni uutest vidina-alastest plaanidest on (netis) liikvel palju kõlakaid, millest kaks hetkel kuuma ning magusat siin välja toon.

Esiteks olla tulekul Amazoni nutitelefonid (millest on iseenesest juba ammu kõmu levitatud) – aga mitte ühe, vaid kahe mudeli näol.

Neist kulukam, koodnimega Smith, pakub ruumilist kasutajakeskonda. See sisaldab ka 3D-näotuvastust ning jälgib kasutaja pea ja silmade liikumist, mistõttu kaameraid elab seadmes isegi viis. Üks n-ö igas nurgas ja viies esiküljel fotode-videote tegemiseks.

Kui lahendus korralikult funktsioneerib, võib see olla nagu uuem vingem parallax-efekt, mis iOS 7 osana Apple'i nutiseadmetesse jõudis.

Smithi opsüsteemi kohta pole veel infot, aga teine, odavam nutitelefon jooksutaks Kindle Fire'ite eeskujul Fire OSi, mis on teadupoolest edasiarendus Androidist.

Opsüsteemidest rääkides jõuame ka teise kuulukani. Fire OSil põhinevat nimelt ka Amazoni uus salaprojekt: Chromecasti ja AppleTVga konkureeriv digiboks, mille põhitöö on, nagu ikka, seadmeid ühendada ja multimeediat striimida.

Kuna selle trumbiks oleks kindlasti voogesitusteenused, mida eestlased kasutada ei saa, pole uus digiboks meie tehnikafännidele nii tähtis.

Küll aga on see tähtis üldises pildis, moodsa tehnika vallas globaalsel tasandil, kus eri tootjad valmistuvad meie elutubasid ja teleriesiseid vallutama.

Nad kõik loodavad Apple'ist plaanidest ette jõuda või neile vähemalt kannale astuda – aga mida Apple täpselt siin plaanib, teavad ainult Õunamaja asukad ise.