Enamuse kohta avalik info puudub, aga näiteks Amazoni esimene nutitelefon Fire Phone on saadaval vaid kolmes riigis (USA, Ühendkuningriik, Saksamaa) ja läbimüük on augusti lõpu seisuga kuuldavasti ainult 35 000 eksemplari. Muidugi, see ilmus alles juuli lõpus.

Eelneva põhjal võis arvata, et Amazoni esindajad näevad oma nutiseadmete järgmise põlvkonna turuletoomisega vaeva, nii soodsa ajastuse leidmise kui ka promotöö osas.

Aga ei – Amazon väljastas sel nädalal suurema kärata tervelt kuus seadet. Ja ajastus ei saaks olla halvem, alles hiljuti toimusid ju selle sügise põnevaimad tehnoloogiaesitlused (Apple'i pressiürituse ja mess IFA vahendusel). Ja nüüd toimub pealekauba suur fotomess Photokina.

Tänavusügisene kuuik sisaldab viit tahvelarvutit ja kaht e-lugerit.

Esmalt lugejatele

Amazon Kindle Voyage (Foto: tootja)

Kuna Kindle'i e-lugeri tellimine on eestimaalasele palju mõttekam kui Amazoni tahvli soetamine, alustame nendest.

Kaks uut lugemisseadet on Kindle'i värskendatud baasmudel (hea hinnaga 79 dollarit) ja mudel Voyage (199 dollarit, 3G-toega ning reklaamivaba variant 289!).

Värskendatud põhimudelis on senisest enam andmeruumi, kiirem protsessor ja uuendatud puute-kasutajaliides. Ilmub 2. oktoobril.

Voyage on Amazoni e-lugerite uus tipp. Klaasist esi- ja magneesiumist tagakülg muudavad selle eelkäijatest õhemaks, tugevamaks ja kergemaks. Paksus on 7,6 mm, mis ületab näiteks iPad Airi vaid 0,1 millimeetriga. Ekraan on senisest kõrgema resolutsiooni ja teravama pildiga. Ilmub 21. oktoobril.

Voyage'i uuendused on Adaptive Front Light (muudab ümbritseva valguse põhjal ekraani eredust), lehepööramine ekraani ümbritsevat raami (bezel) toksates ja pööramist kinnitav vibratsioon.

Tahvlid

Amazoni 2014. a Kindle Fire HDX (Foto: tootja)

Viiest tahvelarvutist nelja pole mõtet pikalt tutvustada. Need on odavad seadmed, üks 6-tollise ekraaniga ja 99-dollariline, teine Kindle Fire HD 7 värskendus (139 dollarit).

Mõlemast on ka lastesõbralikud variandid, mis maksavad vastavalt 149 ja 189 dollarit.

Tehnilistest näitajatest on põnev rääkida seoses uue kalli mudeliga. See on värskendatud Kindle Fire HDX:

* 8,9-tolline ekraan (2560 x 1600, teravus 339 pikslit tollile. Amazon näeb põhikonkurendina iPad Airi, mille vastavad näitajad on 2048 x 1536 ja 264 p/t);

* kaalub 374 grammi (iPad Air on 469 g, mobiilside toega aga 478 g);

* 2,5 GHz neljatuumaline protsessor, Adreno 420 graafika;

* 2 GB muutmälu, 16/32/64 GB andmeruumi,

* 8 MP tagakaamera (LED-välguga, täis-HD video), 720p esikaamera;

* WiFi, mobiilsidet pole;

* Dolby Atmos heli, "kaks korda valjem kui iPad Air";

* "piiramatult" tasuta pilveruumi Fire'i seadmetega klõpsitud fotodele, võimalus teenust Unlimited kuu aega tasuta proovida, Firefly ja Mayday;

* hinnad algavad 379 dollarist, olenevalt näitajatest.