Kui esialgu oli kanooniliseks mõõtmeks iPadi enda poolt pakutav, siis peatselt ilmutas Androidi-leer innovaatilisust juba väiksemat sorti tahvliga, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Alamõõduliste tahvelarvutite edu kannustas ka Apple'it oma tõekspidamistest taganema ning ilmavalgust nägi iPad mini (mis hetkel sööb suurte suutäitega oma suurema venna turuosa). Ainult Microsoft Surface tammus häbelikult nurgas ja vaatas veekalkvel silmadega kahe gigandi vahelist heitlust.

Tänaseks on Acer eelmainitud häbipleki Windows 8-ga varustatud tahvelarvutite seas likvideerinud. Nimelt tutvustab see arvutitootja eile pihta hakanud arvutimessil Computex 2013 uut 8-tollise ekraaniga Acer Iconia W3 tahvelarvutit.

Erinevaid numbreid vaadates tundub maailma esimene 8-tollise ekraaniga Win 8 tahvelarvuti olevat täiesti asjalik riistapuu.

8-tolline (1280 x 800) ekraan saab hakkama ka 720p videoga, sisemälu on 32 või 64 GB, mida saab laiendada 32 GB võrra tänu lisatud microSD kaardipesale.

Südameks on masinale Inteli kahetuumaline 1,8GHz Atom Z2760 protsessor ning akust piisab Aceri sõnul vähemalt kaheksaks tunniks.

Maksma hakkab Acer Iconia W3 sarnaselt Nexus 7ga 329 eurot (32 GB) või 379 eurot (64 GB). Lisaks võib 69 euro eest soetada klaviatuuri, mis on ühtlasi doki eest.

Eriti magusaks peaks diili tegema aga see, et Acer on värske tahvelarvuti varustanud täiemahulise MS Office'iga.