Mullune E3 oli häälekamate arvajate meelest üllatusevaene, aga tänavuse suhtes on ootused päris kõrgel.

Enamus messil osalevatest arendajatest-tootjatest pole veel oma täpseid plaane tutvustanud, aga sellest hoolimata võib toimuva kohta juba mõndagi ennustada.

Nintendo seekord ei osale

Firma president Satoru Iwata teatas, et nad on otsustanud hakata pigem ise väiksemaid üritusi korraldama, kus kesksel kohal on tarkvara, mitte mänguaparaadid.

Uued konsoolid

Pole ka ime, sest tänavu näeme messil Sony ja Microsofti järgmisi seadmeid, rääkimata Valve'i põnevast Steamboxist.

Neile oleks Nintendol hetkel vastu panna ainult pettumusi: läbikukkunud Wii U, vananev Wii, hetkel tagasihoidliku tähtsusega Wii Mini ja 3DS...

Vita saatus

Sony püüab PS4 näitamise kõrval ilmselt elustada ka huvi pihukonsool PS Vita vastu. Ilmselt peab selle hinda langetama, mida nad keelduvad seni väljaspool Jaapanit tegemast (mis osutus edukaks sammuks).

PS4 pakutav tulevane võimalus striimida sisu PS Vita ekraanile on tore mõte, kuid ei meelita vast inimesi hõisates uusi pihureid ostma. Eriti veel praeguse hinnaga.

Mängud

Veel avalikustamata suurte mängude kõrval püüavad pilku "Watch Dogs", Wii U "Super Smash Bros.", tehnoloogia Unreal 4, "Assassin's Creed IV: Black Flag"...

Rockstar ei näita kahjuks messil "Grand Theft Auto V", aga selle ilmumisajaks märgitud 17. september on nagunii üsna meeldivalt lähedal.

Intrigeeriv on näha, kas ja kuidas tootjad üritavad hakata 4K mängundust massidele pähe määrima. Seni eksisteerib ultrakõrglahutusega lustivara ainult arvutil ja käputäies hiljutistes teostes. Ei midagi eksklusiivset.

Teada on, et PS4 toetab 4K edastamist küll, aga mitte (veel) mängudes. See pole väga põnev, sama suudab ka PS3...