Vana Villemi pubis kogunenud hindamisseltskond ja need, kes olid oma tulemuse varem saatnud, olid kohati üsna ühel arvamusel selles osas, et Aasta Äritelefon on vist siiski Androidiga telefon, kirjutab AM.ee.

Paraku juhtus nii nagu eelmisel aastal või nagu on mõnikord juhtunud ka valitsuse moodustamisel ja presidendivalimistel: ühel pool on üks hea kandidaat, teisel pool killustunult väga mitu head kandidaati.

Kui Apple'i seadmetest oli valida iPhone 7 või iPhone 7 Plus, siis Androidiga seadmetest oli igaühel oma eelistus ja üht kindlat favoriiti oli peaaegu võimatu sellest leerist vastu tuua.

Nii mainitigi iPhone 7-t paljude edetabelis vähemalt kuskil esikolmikus ja Androidiga seadmetest jõudsid esikolmikusse vaid need, mis olid saanud mitu häält. Vastavalt siis andsid teised või kolmandad kohad punkte rohkem või vähem.

Seega tõdesime pärast mitmetunnist arutelu, et toimetuse esiviisik on punkte kokku lüües ikkagi selline:

1) Apple iPhone 7
2) OnePlus 3
3) Sony Xperia XZ
4) Samsung Galaxy S7
5) Apple iPhone 7 Plus ja Huawei P9

Ülejäänud said mainimist ühe korra ja neid ei hakanud järjestama. Häälte hulgas leidus ka mässavaid arvamusi: ühe hääle sai käibelt kõrvaldatud Samsung Galaxy Note 7, mis äritelefonina peaks olema üsna mässumeelse juhi valik, kes ei pelga süttimisohtu ja keeldusid lennukis kasutada. Nüüd veel lisas tarkvarapiirang akule laadimismahus kuni 30%.

Tuletame meelde varasemad edetabelid:

2009: lugejad iPhone 3G S / autorid HTC Touch HD2
2010: lugejad HTC Desire / autorid LG P500
2011: lugejad Samsung Galaxy S II / autorid Motorola Razr XT910
2012: autorid Samsung Galaxy S III
2014: lugejad Sony Xperia Z3 / autorid Sony Xperia Z3 Compact
2015: lugejad Apple iPhone 6s / autorid Apple iPhone 6s

Aasta Äritelefoni valimisel osalesid AM toimetuse autorid ja testijad: Marko Habicht, Kaido Einama, Aare Kirna, Kalev Lilleorg, Priit Harik, Kristjan Karmo, Tiit Lepik.