Ilma selleta, et kuulutaks end ennustajaks, saan 100-protsendilise kindlusega väita, et õunafirma esitleb järgmisel nädalal uue põlvkonna iPhone’i. Tõsi, sellise “ennustuse” saaks teha igaüks, kes vähegi tehnikauudiseid loeb, kirjutab Kiip.ee.

Ohtratele leketele lisaks viitab iPhone 6 esitlemisele ka ajalugu. Juba mitu viimast aastat järjest esitleb Apple oma uut telefoni hilissuvel-varasügisel, peamiselt septembris.

Sel aastal on lekete tõttu üsna täpselt teada, milline hakkab uus telefon välja nägema ning mis on ta uued riistvaralised omadused.

Sellest hoolimata väidan, et 9. september on päev, mis peaks pakkuma huvi igale tehnikahuvilisele. Jah, isegi neile, kes ei ole kunagi ühtegi Apple'i toodet omanud, ei tahagi omada või lausa vihkab seda firmat ning kogu seda tsirkust, mis sellega kaasneb.

Järgmisel nädalal peetav pressikonverents leiab aset Apple'i kodulinnas Cupertinos asuvas Flinti keskuses. Enamikele ei ütle Flinti keskus midagi, kui aga vaadata firma ajaloos tagasi, selgub, et sellel on olnud Apple'i edus suur roll mängida.

Seda keskust on Apple pressikonverentside pidamiseks varasemalt kasutanud vaid kolmel korral. Esimest korda 1984. aastal, mil Steve Jobs esitles Macintoshi, teist korda 1998. aastal esimese iMaci ning viimati 1999. aastal iMac SE esitlemiseks.

Kõik kolm toodet on osutunud hittideks ehk tegid Apple'ist sellise firma nagu ta seda praegu on. Flinti keskus asub Apple'i praegusest peakontorist vaid 2,4 kilomeetri kaugusel. Jalutades jõuaks Tim Cook oma kabinetist uue telefoni esitlusele poole tunniga, autoga vaid 5 minutiga.

Enamjaolt on Apple uusi tooteid, eriti iPhone'isid, esitlenud Yerba Buena konverentsikeskuses San Franciscos. Keskus mahutab saali korraga ligikaudu 750 inimest. Erinevalt Yerba Buenast leiab praegu valitud keskusesse mugavalt istekoha lausa 2405 inimest.

Ülalolev foto on illustratiivse tähendusega ja kujutab Apple'i juhatuse esimees Tim Cooki juunis tänavusel Apple'i arendajate suurüritusel.