Techradari ajakirjanik usub, et Apple'i austajad on kõige lojaalsem, häälekam ja organiseeritum survegrupp, mida läänemaailm tunneb. Kui nende lemmiku kohta midagi negatiivset öelda, võivad nad tabava vastuse nimel kasvõi surmani faktikontrolliga tegeleda. Siin aga põhjused, miks Apple pole kogu haipi väärt. Originaaltekstis on mõned rohkem, eemaldasime üksikud, mis pole Eesti kasutajale relevantsed.

Apple TV

Kui mõni teine firma ütleks klientidele pärast nende raha võtmist: "Me teame, et see on paras rämps, aga see on kõigest hobi," võiks nad oodata lintšimist.

Keelatud, blokeeritud või sandistatud rakendused

Te ei saa Google Voice'i alla laadida, sest Apple ei saa Google'iga läbi. Te ei saa 3G võrgus Skype'i kasutada, sest osadele võrgupakkujatele see idee ei meeldi. Kui rakendus teeb iPhone'i viletsast Wi-Fi leidjast paremat tööd, blokeeritakse see ära. Saate üldise pildi küll.

Blu-ray toetus

Kus see on?

Tsenseerimine

App Store'ist kadus "seksuaalse sisu" tõttu umbes 5000 rakendust, kuid näiteks Sports Illustratedi Swimsuit Models jäi alles. Tsensorid lükkasid EFFi rakenduse tagasi, sest see sisaldas F-sõna näitavat juutuubivideot, kuigi iPhone'i YouTube'i rakendus võimaldas sellele samuti ligipääsu. Auhindu võitnud karikaturisti rakendused said kinga, sest võivad suvalist tolvanit solvata. Vanity Fairi ajakirjaniku tarkvara sai kinga, ta on muide Apple'i suhtes tihti avalikut kriitiline. Jne. App Store'ist keelu saanud tarkvara ülevaate saamiseks on loodud isegi eraldi veebisait.

Silmakirjalikkus digitaalse autorikaitse ümber

Steve Jobs, 2007: "...iga pleier võib esitada igast poest ostetud muusikat, iga pood võib müüa muusikat, mida saab mängida igal pleieril. See on klientidele selgelt parim alternatiiv." See kehtib ilmselt ainult muusikale: DRM-süsteemid kehtivad praktiliselt kõige muu puhul, iBooksist iTunesi filmideni.

Hirm

Apple'i alltöövõtjad tunnevad kuuldavasti firma raevu ees nii suurt hirmu, et avaldavad oma töötajatele talumatut survet. See on väidetavalt ka üks põhjus, miks prototüüp-iPhone'i kaotanud 25aastane Hiina töötaja enesetapu sooritas.

Finder

Snow Leopardi variant adresseeris paljud probleemid, mille tõttu paljud Finderiga armastan/vihkan suhte lõid. Meie kogemuse põhjal on see siiski endiselt aeglane, krahhilembene ja kohati häiriv. Edasijõudnud kasutaja eelistab Path Finderit.

iTunes

Mida suurem iTunesi failikogu, seda rohkem te seda programmi kirute - eriti siis, kui paigaldasite kraami ka välisele kettale, mis ajab programmil lõputult juhet kokku. Me ei jõua kokku lugeda kordi, mil pidime failikogu ehitamist nullist alustama.

iTunes Windowsile

Selle puhul nad isegi ei tee nägu, et üritavad.

iPod Hi-Fi

Suurem kui maja ja mitte kuigi hea kõlaga. 250 dollariga teie oma.

iTunes LP

Kui Jobs seda avalikkusele tutvustas, oli tema vähene entusiasm tajutav. Milleks näha vaeva ebameeldiva tootega, kui see maksab iga reliisi kohta kümneid tuhandeid (dollareid)? Kuue kuuga on selles vormingus ilmunud vaid 29 albumit. Võib-olla iPad muudab selle edukaks. Võib-olla mitte.

iWork iPadiga sünkroniseerimas

Information Weeki loo pealkiri ütleb kõik vajaliku: iPad sandistab iWorki dokumendid.

Meedia kontrollimise püüe

Olete märganud, kuidas Apple'i toodete suhtes kriitilised arvustused saabuvad alati tükk aega pärast nende ilmumist, kuid lahked arvustused saabuvad kohe või isegi enne toodet ennast? Kas pole naljakas? Kas on võimalik, et keegi kontrollib seda protsessi?

Naeruväärsed tootereklaamid filmides ja telesarjades

See pole päris Hugh Laurie möirgamas: "Las ma diagnoosin seda MINU MACBOOK PRO ABIL!", aga pole ka sellest kaugel.

Safari salalik paigaldus

Safari 3.1 jõudis Windowsil iTunesi kasutajateni Apple'i tarkvaravärskendamise tööriista vahendusel, mis on üsna kahtlane viis oma tarkvara promomiseks - isegi, kui see töötaks.

Koolipoisilik käitumine Adobe'i suhtes

Üks asi on mitte tahta Flashi oma toodetele, aga uute tingimuste ajastus Adobe'i CS5 ilmumisega kattuma on juba koolipoisilik kiusuajamine.

Salajane USB-toetus, mis ei pruugi kaua kesta

iPadi kaameraühendamise komplekt võimaldab praegu sideme luua osade USB-seadmetega nagu kõrvaklapid. Kõik need on paraku ametliku toetuseta, nii et Apple võib need vabalt järgmise opsüsteemivärskenduse käigus tappa.

Esimeste ostjate karistamine

Mäletate 4 GB iPhone'i ja algset hinnataset, mille Apple ruttu alla lasi? Nn varased adopteerijad saavad endiselt karistada kõrgema hinnaga. Kas keegi tõesti usub, et järgmisel iPadil pole kaameraid, mida ootasime juba esimeselt põlvkonnalt?

Täielik kontroll hindade üle

Me ei suuda nimetada ühtegi firmat, mille tooted müüvad nii paljudes kohtades igasuguse hinnavaheta. Makstud hind on tavaliselt hind, mida Apple ütleb, et te peaks maksma.

Uudistoodete lahtipakkimise videod netis

Apple on selle imekspandava trendi eest suuresti vastutav.

Mittevahetatavad komponendid

Ilusa välimusega seadmed, mille komponente ei saa ise vahetada, on ju toredad. See tähendab aga seda, et isegi lihtsad parandused muutuvad väga kulukaks - näiteks iMacil kõvaketta väljavahetamine.

Lapstööjõu kasutamine

Seda teevad teisedki ettevõtted, kuid Apple on neist üks tulutoovamaid. Raha voolab kosena sisse, nii et need suudaks lubada alltöövõtjate mõjutamist vabrikutes paremate tingimuste loomiseks.

Vertikaalne integratsioon

Apple on selle igivana ärimudeli juurde naasnud. iPod töötab ainult ühe programmiga - iTunes. iTunes töötab ainult mobiiltelefonide ja mp3-pleieritega, mida Apple tootis. Taktika haripunkt on iPad: Apple'i arvuti, mis kasutab Apple'i protsessorit ja jookseb Apple'i opsüsteemi all; selle rakendused peavad saabuma Apple'i digipoest App Store ja tasuline sisu saabub peamiselt iTunesist. Kui plaanite tulevikus rivaali toodet osta, peate nullist alustama.

Võimaluste tagasihoidmine

iPhone'i algne "lõika ja kleebi" funktsiooni puudumine. iPadile mitte eksisteeriv tõeline kõrglahutusega video konnektor (720p on võimalik, aga komponent-audiovideo-juhe lubab ainult 576p). Apple'il on kalduvus väljastada võtmetähtsusega võimaluste suhtes puudulikke tooteid, kuni aeg on küps päris uue riistvara jaoks. Puuduvad võimalused nimetatakse siis ümber uuteks suurteks võimalusteks.

Moonutatud reaalsuse väli

"Väike, aga vapper" tegija, keda paljud tõttavad kaitsma, on üks maailma rikkamaid korporatsioone, millel on palju tuliselt kaitstud patente, hirmuäratav juriidiline meeskond ja Gizmodo toimetaja näite põhjal vist ka kontrollitav politseijõud. Apple ilmub tihti pigem kiusaja kui kiusatava rollis.