Mõned siinsed võtsid olemasoleva idee ja rajasid sellele midagi uut. Teised olid innovaatilisemad ning kasutasid värskeid kontsepte, et netikasutusele uusi viise leida. Aga kõik väärivad teie tähelepanu.

TeamLab (www.teamlab.com)

Suurärimehed on ammu mõistnud tõhusate koostöövahendite väärtust, ja TeamLab teeb need kõigile kättesaadavaks. Projektihaldus eesmärkide ja verstapostidega; kiirsõnumivahetus sisse ehitatud veebikliendi kaudu; ajaveebid, foorumid, uudised, küsitlused, fotoalbumid, Wiki jpm, kõik tasuta.

Ideaalne väikestele äridele, klubidele või suvalisele grupile, mille eesmärgiks netis koos töötada. Põhineb vabavaral, nii et platvormi saab ise hostida või vastavalt vajadustele laiendada.

Roc (http://aviary.com/online/music-creator)

Tasuta muusikalooja veebis, brauseris töötav ja osuta-ja-kliki põhine. Näeb välja nagu enamik luupijaid. Vali korraliku arvu instrumentide seast (ainuüksi trummitüüpe on kümme), määra need radadeel ja siis klõpsuta hiirega nootide loomiseks.

Redigeerimisvalikud on mitteüllatavalt pigem algelised, aga Roci kasutamine on väga lõbus, see pakub loovusele piisavat mängumaad ja võimaldab tulemuse MP3-failiks salvestada. Instrumendid on kõik Creative Commons litsentsiga, nii et kogu loomingut saab igal soovitud viisil kasutada, autoriõigustele mõtlema ei pea.

BuzzVoice (www.buzzvoice.com)

Aeg - seda pole kunagi päris piisavalt, eks? BuzzVoice saab ehk aidata. See nutikas rakendus kogub rohkem kui 1600 ajaveebist ja uudiseallikast teie valikul uudiseid ja konverteerib need reaalajas helifailideks. Siis võib need otse arvutisse striimida, iPhone'i või iPod Touchi rakenduse kaudu käigult kuulata, või mp3-pleierisse salvestada.

Tasuta versioon sisaldab reklaame ja teatud piiranguid: näiteks isiklikus esitusnimekirjas saab olla ainult kuni kümme veebiallikat, aga meile see meeldis. Tasuline versioon maksab 3,99 dollarit kuus.

HomePipe (www.homepipe.net)

Arvuti on olulisi faile täis - muusika, videod, pildid, töödokumendid. HomePipe võimaldab neile kõikjalt ligi pääseda. Jagage vajalikud kaustad turvaliselt välja, ligi pääseb teistest arvutitest või iPhone'i, iPod Touchi või Androidi rakendusega. Süsteem on hetkel algelisepoolne, kuid kerge üles seada, ja võimaldab ka näiteks arvutist telefoni muusikat striimida.

Resnooze (www.resnooze.com)

Hästidisainitud meeldetuletaja, mis muudab korduvate ülesannete meeles pidamise kergeks (päevas, nädalas, kuus jne). Sisestage rida vajaliku tegevuse kohta, valige kordumistihedus, valikuliselt ka meeldetuletus Facebooki kaudu, ja kõik. Nüüd saate regulaarseid meeldetuletusi e-kirja kaudu, nii et võite neid kõikjal vastu võtta.

Scrumy (http://scrumy.com)

Inimesi projekti kallal tööle organiseerida võib olla keerukas, raske ja aeganõudev - või siis kasutage Scrumyt. Registreerima ei pea, sisestage lihtsalt projekti nimi, ja lähebki asjaks.

Järgmiseks sisestage "lugusid", soovitud kõrgemaid eesmärke. Siis looge mõned teha-nimekirjad, mis aitavad nendeni jõuda, ja määrake sõpradele või kolleegidele kindlaid ülesandeid. Nad võivad siis liituda, et näha toimuvat, muuta ülesannete seisu (näiteks "Käimas") ja hoida toimuval silma peal.

Scrumy on lihtne, aga kerge kasutada ja väga tõhus. Peate siiski olema ettevaatlik sisu suhtes - see on avalik ja kõigile näha, kes sisestavad vastava internetiaadressi. Kui see on probleem, katsetage tasulist Pro varianti, mis võimaldab muuhulgas sisu parooliga peita. 7 dollarit kuus.

Good Noows (http://goodnoows.com)

Stiilne rakendus, mis kogub valitud teemadel ja allikatest uudiseid ja annab tulemusele pilkupüüdva ajaleheliku kujunduse. Trump on visuaalne külg, igale teemale saab määrata erineva välimuse. Kui leiate eriliselt huvipakkuva loo, võib seda mõne hiireklikiga jagada Twitteri, Facebooki, MySpace'i ja veel paari kanaliga.

Touration (http://touration.com)

Kui teil on keerukas veebisait, on tähtis anda külastajatele suuniseid. Touration muudab selle väga lihtsaks: võimaldab luua juhtimisega tuure saidil, viiktekstid seletamas kõike vajalikku. See leiab aset lihtsas "mida näed, seda saad" tüüpi redigeerijas, nii et programmeerima või skriptidele mõtlema ei pea.

Tourationi funktsioneerimiseks peate lisama veebisaidile lihtsa skripti, milleks nende kodukas annab piisavalt õpetusi.

iSendr (http://isendr.com)

Suure faili sõbrale saatmiseks on piisavalt teenuseid, mis seda hostivad. Aga kui see on konfidentsiaalne, eraviisiline - fail, mida tõesti ei tahaks mingisse kaugesse serverisse jätta? iSendr võib siin abiks olla.

Näita rakendusele fail arvutis kätte, anna sõbrale eralink ja ta võib selle alla laadida - otse teie süsteemist. Ühendus on krüpteeritud ja linki võib isegi salasõnaga kaitsta.

Online Converter (www.online-convert.com)

Leidub piisavalt saite, mis viivad läbi kasulikke failikonversioone, nt HTML-koodi muutmiseks PDF-dokumendiks. Online Converter pakub enamat - tööriistu heli-, video- ja pildifailide, dokumentide ja e-raamatute kolimiseks ühest vormingust teise.

Formaatide tugi on eeskujulik, sait toetab näiteks 11 pildifaili ja 9 e-raamatu varianti. Videomoodul suudab väljundada ka kindlale seadmele suunatud klippe, nende hulgas iPhone, iPod, DS, PS3, PSP, Wii ja Xbox 360.

Wozaik (www.wozaik.com/welcome)

Tavalised tekstipõhised järjehoidjad on kompaktsed, kuid ei ütle teile paljut. Kui oma kogu sirvite, leidub tõenäoliselt palju selliseid, mille kohta ei oska üldse öelda, mida need esindavad.

Wozaik läheneb teisiti: võimaldab saitide sisu kärpida ja samal leheküljel salvestada. Tulemus on kogum dünaamilisi järjehoidjaid, mis töötavad täpselt nagu algses asupaigas: lingid on klikitavad, video ja heli mängitavad, ning sisu värskeneb vastavalt päritolusaidi muutustele.

101in365 (http://101in365.com)

Rakenduse eesmärk on teid inspireerida ja panna asjad liikuma, tänu 101 eesmärgile, mida 365 järgneva päeva jooksul täita. Esimene väljakutse on need 101 eesmärki välja mõelda, aga sait märgib, et need ei pea ju suured olema. Kõlbab ka "õppida muna keetma".

Kui nimekiri on valmis, lukustage see ja asuge tööle, märkides punkte ära vastavalt sellele, kas need on töös või tehtud. Nimekiri võib olla ka avalik, nii et sõbrad ja pereliikmed saavad progressi jälgida ja graafikus püsimist jälgida.

MugTug (http://mugtug.com)

Meelitav kogum tööriistu netis graafikaga tööd teha. Näiteks Darkroom on kasutajasõbralik protsessor piltide ereduse, kontrastsuse, küllatuse ja säri muutmiseks, aga ka paari eriefekti lisamiseks. Sketchpad on põnev joonistamistööriist, kus on tavavalikute kõrval ka üllatavaid lisasid - spirograaf, proovilapid, kohandatavad kallaku- ja mustrivalikud, jm.

Kui liitute saidil tegutseva kogukonnaga, võite oma loomingut (ja muid fotosid) jagada ja teiste omi vaadata, kõigele tähelepanu püüdnule oma kommentaare lisada ning jagada ideid, kuidas töid parandada.

Tweetaboogle (www.tweetaboogle.com)

Huvitav facebookiliku kasutajaliidesega segu Google'ist ja Twitterist. Sooritage tavapäraseid veebi-, uudise-, video- või pildiotsinguid, ja Tweetaboogle lisab Google'i tulemustele konteksti seostuvate Twitteri säutsudega, mis samuti leiti.

Siis võite eelistatud Google'i lingil klõpsata; ehk leiate säutsudest inspiratsiooni uue otsingu sooritamiseks, või postitate isegi isikliku säutsu (soovi korral anonüümselt).

ZOCIAL.tv (www.zocial.tv)

Te ei pea mitmeid veebisaite läbi tuhlama, et kindlaks teha, millised videod praegu masside tähelepanu koguvad - ZOCIAL.tv kuvab Twitteri ja Facebooki hetkel menukaimad klipid ühele lihtsale leheküljele. Valige soovitud kategooria, hoidke hiirekursorit videonime nägemiseks pisipildi kohal, ja vaatamiseks tehke klõps. Lihtne.

DearMap (www.dearmap.com)

Kui peamised netipõhised kaardistamisrakendused ei anna tulemusi, saate ehk abi DearMapist. See kasulik teenus võtab Google Mapsi vaate teie asukohast ja võimaldab seda joonte, kujude, tiitrite, ikoonide ja kirjeldustega täiendada.

Internetiaadress võimaldab tulemusi kiirelt jagada, manuskood neid aga isegi veebisaidile või ajaveebi lisada. Külastajad saavad kaarti siis kommenteerida ja Facebookis, Twitteris, Diggis või mujal jagada.

Historious (http://historio.us)

Märgistasite suurepärase artikli mõne kuu eest järjehoidjaga ja peate selle nüüd uuesti leidma - aga milline see oli? Kui teil pole kombeks silte või kirjeldusi lisada, võib õige leidmine aega võtta. Historio.us ulatab siin abikäe.

See kergekaaluline ja lihtne tööriist loob oma funktsionaaljärjehoidja (bookmarklet) abil lehtedest järjehoidjaid ja võimaldab kogumiku piires tekstiotsinguid sooritada.

Envolve (www.envolve.com)

Väga lihtne viis lisada Facebooki stiilis netivestlus oma saidile või ajaveebile. Lihtsalt kopeerige ja kleepige paar koodirida ning saidile tekibki alaossa jututuba (kokkupandav, nii et ruumikulu on minimaalne). Ja mitte igasugune jututuba. Vestlused võivad toimuda eri sakkides, teisele leheküljele teiega edasi liikuda, saada isegi reaalajas tõlke. Iga vestlus saab ka oma lühikese internetiaadressi, nii et olulist saab kergesti üle vaadata või teistega jagada.

Publisha (www.publisha.com)

Nimetada seda ajaveebiteenuseks oleks alahindamine. Jah, siin on "mida näed, seda saad" tüüpi redigeerija artiklite loomiseks, aga tegelik idee on luua "väljalaskeid", digiajakirju.

Neid saab väljastada iPhone'i või iPadi rakenduse kaudu publisha.com saidile või oma domeeni, või nautida neid Kindle'is ja teistes e-lugejates. Facebooki rakendus lisab teie Facebooki leheküljele otsitava artikliarhiivi, ja kui toodetud sisu on tõesti hea, saab sisseehitatud reklaamiplatvormi abil isegi sellega raha teenida.

ShortForm.tv (www.shortform.tv/w/feel_good)

YouTube'is on piisavalt häid klippe, aga nende eraldamine ebavajalikust on väsitav, milles võibki ShortForm.tv aidata. See uudistesait skaneerib netivideoallikaid ja paneb kõrvale viimased nn viirushitid. Teie peate lihtsalt nende saiti külastama, kanali valima ("Facebooki hitid", "Naljakas", "Lühianimafilmid") ja otsima ei peagi.

Kui see kõlas liiga passiivselt, saab ka rohkem ära teha. Klippe saab vahele jätta, "pöidlad alla" märgiga varustada, kui sisu ei meeldi, Facebookis või Twitteris levitada ning isegi oma kanali luua, kus kõik lemmikklipid koos lesivad.