Kui otsite midagi kindlat, ärge unustage, et nii Google kui Bing pakuvad videootsingut, mis tihti kiiret kasu toob.

Järgnevad kümme parimat saidi kõrglahutusega video nautimiseks on algselt Techradari valik.

YouTube

Netivideo kuningad on pakkunud 720p kõrglahutust juba mõnda aega, aga täiskõrglahutuse (1080p) tugi lisandus möödunud novembris - kõike saab vaadata kõrgeima kvaliteediga. Kohe sellega arvestades on toodetud ka paljud treilerid ja varased reklaamvideod.

Flickr

Flickr on tuntud rohkem fotode ja üldse seisvate piltide poolest, aga seal on ka videod. Sait hakkas videode üleslaadimist pakkuma 2008. aasta aprillis ja osad kõrglahutusega klipid on suurepärased. Peamiselt seetõttu, et puudub tavapärane YouTube'ile omane rämps.

Vimeo

YouTube'i rivaal Vimeol on spetsiaalne kanal kõrglahutusega videodele (vimeo.com/hd), mis pakub vastavat paremikku. Kanalit modereerivad Vimeo töötajad, kes nimetavad seda koduks loovaimatele ja inspireerivaimatele HD-videodele veebis. Neil on ka vastav RSS-kanal.

Daily Motion

Prantsuse sait, millel on samuti spetsiaalne HD-kanal. Vaatamisväärne ei pruugi siin kohe ette juhtuda, aga valikut on küllaga, mistõttu DM vääris ka kohta meie nimekirjas.

Yahoo HD Movie trailers

Yahoo Video pole kõrglahutusega videode jaoks ideaalne, aga Yahoo Movies on kindlasti. Nagu nimigi ütleb, on siin filmireklaamid, mugava võimalusega nimekirja kuupäeva järgi korrastada, et hiljutised lisandid kohe kätte saada.

Apple HD Movie Trailers

Apple on kujunenud Quicktime'i vahendusel veebis üheks filmireklaamide tuntumaks pakkujaks, ja kõrglahutusega videod on siin juba mõnda aega. Kui teile meeldivad filmid, on sellele saidile ilmselt regulaarselt asja.

Veoh HD

Sel videode üleslaadimise saidil on spetsiaalne HD-kanal, mille sponsor on Samsungi LED-telerid. Saadaval on mitut tüüpi kraami: mitte kindlasti kasulik, aga siiski huvitav. Natuke häiriv, samas, et neid ei saa teiste inimestega jagada.

Metacafe

Metacafe on juba mõnda aega HD-videosid toetanud; siin on alati küllaga põnevat kraami. HD-kanal on pigem mitte kanal kuivõrd sildistusvõimalus. Saidi käigushoidjatel oli kombeks tootjatele eduka sisu eest maksta, ent nad lõpetasid selle 2008. aastal.

9. CBS HD

Valik täiskõrglahutusega telesaadete ja intervjuude klippe, kuigi nende nautimiseks peab kannatama väga tüütuid reklaamipause.

BBC iPlayer

Netivideo puhul ehk ootuspärane sait, mis näitab nüüd ka paljusid BBC HD telekanali saateid, vähemalt Suurbritannias. Sisu on vähemalt 720p ning kodeeritud 3,2 Mbit/s H.264 vormingus. See põletab siiski ribalaiust - BBC andmetel vajab BBC iPlayer HD umbes 1,5 GB tunnis ja vähemalt 2 Mbit/s ühendust.