Sööri käsutuses olnud 1939. a. Carlton Carriago Co. poolt kerestatud Daimler DB18 Drophead Coupé läheb oksjonihaamri alla detsembris, vahendab Telegraph. Hetkel Brooklands’i muuseumis seisva ajaloolise masina eest loodetakse 4. detsembril peetaval enampakkumisel saada 200-250 000 naelsterilingit ehk kuni ca. 4,5 miljonit krooni.

Churchill kasutas Daimlerit 1944. a. ja 1949. a. valimiskampaaniatel. Tegemist on ainukese säilinud eksemplariga kaheksast autost koosnenud 23 Daimler DB18 Drophead Coupé’de seeriast. Ülejäänud tuli 1940. a. pommitamise tõttu Daimleri Coventry tehasesse maha jätta, neist neli hävis õhurünnakus, üks lammutati hiljem ning kahe saatus on tänini teadmata.

Omapärase manuaal- ja automaatkasti vahepealse neljaastmelise käigukastiga Daimleri tippkiirus on enam kui 120 km/h. Kere on kahetooniline – must ja hall, tekstiilist katus šokolaadipruun ning salong rohelisest nahast. Kusjuures ees asub tavaline diivaniste, tagumise asemel on aga üks külgsuunaliselt paigutatud tool, et peaministril oleks võimalik paraadide ajal püsti tõusta.

Oma eluaja on masin veetnud nii USAs, Suurbritannias kui Saksamaal, kus see E. Thieseni töökojas Hamburgis korralikult restaureeriti.Vaata ja loe lisa oksjonikorraldaja kodulehelt SIIT.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!