Ford paneb Volvo müüki, et demonstreerida seda, kuidas ettevõte astub aktiivselt suuri samme ellujäämiseks ja restruktureerimiseks, vahendab Bloomberg. Volvo on küll tugev bränd, ent ka sellel pole praeguses majanduskliimas just hästi läinud.

Kolmandas kvartalis olid müügitulemused mullusest maas 24% ning toodetud kahju 450 miljonit dollarit. Volvo on vähendanud töötajate arvu tuhandete kaupa. Pöördutud on ka juba Rootsi valitsuse poole finantsabi saamiseks.

Potentsiaalsete ostjate hulgas on Hiina suurim autotootja SAIC Motor Corp ja Hyundai Motor Co. Teine võimalus oleks, kui Volvo ostaks mingi investeerimisgrupp, mis oleks huvitatud puhtalt Volvo tugevast brändist. Aasta esimeses pooles peeti korraks läbirääkimisi ka Renault’ga, ent prantslased polnud lõpuks siiski Volvost huvitatud.

Kolmas variant oleks, kui Rootsi valitsus muutuks Volvo ajutiseks omanikuks, kuni meelepärane ostja leitakse, ent sellele ei maksa küll väga loota. Valitsus võib vaid aidata Rootsi suurimat investeerimisettevõtet Investor AB kontrollivale Wallenbergi perekonnale kas Volvo või siis ka Saabi müügipakkumist koostada, et ostjaid julgustada.