Väliselt sarnaneb kaheistmeline auto jämedale sigarile, sest juht ja sõitja istuvad teineteise taga.

Esmaspäeval sõitis see auto, mille roolis oli Volkswageni kontserni endine juht Ferdinand Piech, Saksamaal mööda magistraali number 7 Hamburgi suunas.

Volkswagen tegeles sellise auto loomisega juba mitu aastat, kirjutab AutoExpress. 2000. aastal üllatas Volkswagen autohuvilisi seeriaautoga, mis läbis 100 kilomeetrit vähem kui kolme liitri diislikütusega. Volkswageni kontserni tollane juht Ferdinand Piech teatas juba siis, et nende insenerid on loomas autot, mis läbiks sada kilomeetrit ühe liitri kütusega.

Nüüd demonstreeris ta oma idee teokssaamist. 8,5hobujõuline mootor viis masinat kohati edasi isegi kuni 120kilomeetrilise tunnikiirusega.

Kui 2001. aastal toimunud testsõitudel kulutas masin 100 kilomeetri läbimiseks 1,05 ja 1,1 liitrit kütust, siis nüüd jõuti soovitud rajajooneni. Kuigi ilm oli vihmane ja aeg-ajalt tuli kasutada tulesid ning klaasipuhastajat, kulus 219,3kilomeetrisel sõidul keskmiselt 100 kilomeetri läbimiseks kõigest 0,89 liitrit diiselkütust. Üliväikese kütusekulu saavutamisele aitasid kaasa kõige moodsamate kergmaterjalide kasutamine auto kere loomisel ja selle kuju praktiliselt täiuslik aerodünaamika.

Auto on 3,65 meetrit pikk ja kaalub 278 kilogrammi. Kaheistmelises masinas on juhi ja reisija istekohad teineteise järel. Autot käitab 500kuupsentimeetriline 8,5hobujõuline mootor ja annab sellele maksimumkiiruseks 120 kilomeetrit tunnis.

Vaatlejate arvates jõuab uus auto konveierile lähima viie aasta jooksul.