• • Ruumika sõitjateruumiga laugsaba, mis himustab tükki Audi A5 Sportbacki ja BMW 4. seeria Gran Coupe pirukast.
  • • Auto, millel lisaks originaalsele ilmele on võistlejate ees trumpideks enam jõudu vähema raha eest, ruumikas interjöör ja suur pakiruum.
  • • Auto baashinnaks on Eestis 31 481 eurot (sügisel müüki jõudev 1,5 TSI).

Passatist pikemat, madalamat ja laiemat luukpära, mille katusekaar läheb sujuvalt üle pakiruumiluugiks ja mille toretsev siluett mõjub suisa võõrkehana muidu praktilisele meelele suunatud salongis. Kas Porsche Panamerat pakutakse nüüd ka VW esindustes, või on see midagi muud? See väärib selgitust ja eemalt paistval laugsabal on selle üle vaid hea meel, et universaalkerega Passati ostulepingule pookstavid sellel hetkel alla panemata jäid.

Teie tähelepanu haaras enesele VW värskeim uudismudel, milleks on viieukselise kerega Arteon, mis juuli keskpaigast ka Eesti esindustes huviliste pilke köidab. Seda autot võiks tinglikult pidada VW Passat CC järeltulijaks, kuid tootjale ei meeldi seotus Passatitega enam mitte üks raas, sest esiteks püütakse uustulnukaga noobelbrändide ostjate tähelepanu ja teiseks on Arteon hoomatavalt suurem ja keerulisem tükk kui hiljuti koosteliinilt pudenenud CC. Arteon on eelkäijast 64 mm pikem ja autode telgede vahes on erisus veelgi suurem, sest selles arvestuses on noorem vend vanemast tervelt 127 mm pikem.

Kuus vägivallaga toidetud mootorit

Arteon tuuakse turule kolme jõuallikaga, millele järgnevad hiljem veel 3. Ottomootoreist on esmalt valikus tipp -- nelja silindriga 2,0 TSI (206 kW/280 hj), mis varustatakse ka nelikveo ja seitsmekäigulise DSG-käigukastiga. Turbodiislitest teevad otsa lahti aga kaks kaheliitrist TDI-mootorit, mida pakutakse kahes seades. Nõrgem 2,0 TDI arendab esiveolises kestas 110 kW/150 hj ning nelikveolisele on saadaval sama töömahuga jõujaam, mille võimsuseks 176 kW/240 hj. Peale töömahu on mõlemal turbodiislil ühiseks nimetajaks ka automaatkäigukast, milleks on sarnaselt tippmudelile seitsmekäiguline kahe siduriga DSG.
Loe edasi siit