100 km/h saabub uue Italia roolis 3,4 sekundiga. 4,5-liitrine V8 arendab 570 hj ja 398 Nm väänet, millest piisab enamaks kui 325 km/h. Italia ninas on elastsed õhuvõtuavad, mis vastavalt kiiruse kasvamisele oma kuju muudavad, et väheneks tuuletakistus.

Välimuselt näib uus Ferrari senistega võrreldes üsna erinev ja julge, ent kokkuvõttes ikkagi täpselt selline, nagu pressiteates teatatud - agressiivne, elegantne ja aerodünaamiline. Pikkade esituledega madalale ninale sekundeerib tagaots, mille keskmest turritab kogunisti kolm väljalasketoru.

Salongi kujunduses näib oldud mindud päris moodsaks ja ärevaks. Auto rõhutatult jõulised õlad tagarataste kohal meenutavad Pagani Zondadelt tuntud teemaarendust. Avalikkuse ette astub auto esmakordselt septembris Frankfurdi autonäitusel.

Uue Ferrari välimus nõuab pisut harjumist, mis on märk sellest, etettevõttel on õnnestunud luua midagi väljapaistvamat kui lihtsalt üksuus mudel. Kahe siduriga käigukastis on 7 käiku, keskmine kütusekulu on13,7 l/100 km ning süsihappegaasi heitmemäär 320 g/km.