Jaguar otsustas panna uue I-PACEi sõna otseses mõttes joonele Tesla Model X 75D ja 100D-ga. Kiirendusvõistlus kujutas endast 0-60-0 mph formaati, ehk siis kiirendati umbkaudu saja kilomeetrini tunnis ja seejärel pidurdati.

Võistlus peeti Mehhiko Vormel-E rajal, sealsamas, kus elektrivormelid üksteisest mõõtu võtavad. Jaguar I-PACE roolis oli Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing võidusõitja ja Teslaga sõitis Indy Car-sarja ning Indy 500 tšempion Tony Kanaan.

Teslast ligemale 300 kg kergem I-PACE oli kiirendades autopikkuse võrra Tesla Model X 75D-mudelist eespool ja ka pidurdas samavõrra varem. Ka Tesla 100D vastu peetud mõõduvõtt lõppes Jaguari võiduga.

Testi tulemus näitab, et Jaguari võimekus on igati kõrgel tasemel. Kuna ka selle 480 km sõiduulatus on Tesla tippmudelitega samaväärne, on Jaguar oma tublisti soodsama hinnaga igati kõva konkurent.

Eestisse on esimesi I-Pace oodata loodetavasti juba juulis. Jaguari elektriline krossover tuleb müügile kolmes varustustasemes ja 90 kWh akupakiga. NEDC tsükli järgi suudab I-Pace ühe laadimisega läbida 480 kilomeetrit.

Reaalsetes oludes tuleks see korrutada 0,8ga ning kui lisada Eesti ilm, siis on tõenäoline, et ühe laadimisega saab I-Pace’iga sõita umbes 300 kilomeetrit. See on tõepoolest enam-vähem Tesla Model X mõõtu sõiduraadius.

Loe pikemalt Acceleristast!