Saate selgroo moodustas mõte, milline olnuks Top Gear 60 aastat tagasi ehk 1949. a. Vastuseks kõlas: „Absoluutselt samasugune!" Väljaöeldu tõestamiseks korraldati mõõduvõtmine tolleaegse auto, tsikli ja auruveduri vahel, et näha, mis ja kes on kiireim Londonist Edinburgh'sse liikumises.

Mõõduvõtmises osales tolle aja maailma kiireim auto - 3,4 R6 mootoriga Jaguar XK120, mille nimes olev number viitas selle tippkiirusele: 120 mph ehk 193 km/h. Auto kõrval võttis koha sisse maailma kiireim mootorratas, superbike'ide eellane, 200 km/h Vincent Black Shadow. Kolmandaks osaliseks on auruvedur Peppercorn A1 koopia - tolle momendi moodsaim rong, mis brittidel 1949. a. kasutusel oli, kuigi juba siis tegelikult ajast kõvasti maas.

Õnneks testitakse uues Top Gearis ka autosid. Kohalike autoteadmameeste üle pika aja päris uue mudelina valminud Lotus Evora juhatatakse sisse kui esimene tõeliselt mugav superauto ning Clarkson on uue Lotusega äärmiselt rahul.

Mis monstrum see siis Stigi valge läikiva kiivri alt väljus? See oli loomulikult Michael Schumacher isiklikult! Ühtlasi on tema ka selle saate intervjueeritav staar. Tõenäoliselt ei jätnud Top Geari meeskond lihtsalt Schumacheri saatesse saades võimalust kasutamata, et oma salajasse testisõitjasse veelgi rohkem vunki sisse keerata.

Verivärske Top Geari osani jõuad fännisaidi Finalgear.com vahendusel, ent see on olemas vähemalt esialgu ka YouTube'is.