Ootused on kõrged. LA autonäitusel tungleb Riviani väljapaneku ümber hiiglaslik rahvasumm. Ameeriklased, ja kogu maailm nende järel, ootavad uut Teslat, midagi, mis suudaks korrata imelist edulugu, pioneerida järgmise sammu elektrisõidukite ajaloos.

Rivianil on potentsiaali. Üheksa aastat on tehtud kõvasti tööd selle nimel, et luua midagi, mis ei oleks lihtsalt üks järjekordne tavaauto modifikatsioon, sisepõlemismootori asendamine elektriajamiga.

Rivian on võtnud suuna täiesti uue segmendi loomisele ja ehitanud valmis kaks särtsakat seiklusmaasturit. Ameeriklaste idufirma eestvõttel vallutab edaspidi maasturi- ja kastikafännide südameid EAT ehk electric adventure truck. Sedaan on surnud. Universaal on surnud. Tesla on surnud. Vähemalt Ameerikas. Võimalik, et väga varsti.

Selleks, et Corvette’ile haamriga pähe anda või Lamborghini Aventadoriga võidu kiirendada ning kõik senised elektriautomaailma tipud – Tesla Model S ja X, Jaguar I-Pace, Audi e-Tron – kaugele seljataha jätta, ei vaja sa enam muud kui Riviani R-i.

Selleks, et maastikul Range Roverile või tuttuuele BMW X7-le “ära teha”, ei vaja sa samuti midagi muud kui Rivian R-i. “R” on vastus kõigile su palvetele, omada sõidukit, mis suudaks vedada palke ja traktorit, võita kiirendusvõistlused, olla praktiline peresõiduk ja väljapaistev linnaauto. Rivian, maailm on sinu tulemiseks valmis.

Muidugi kastikas, mis siis veel!

Los Angelese autonäituse uksed on tavakülastajatele 9. detsembrini lahti. Kõigil on võimalus lähemalt tuvust teha idufirma Rivian kahe elektrisõidukiga, mida on välja töötatud viimased 9 aastat.

Ameeriklased on oma sõiduki loomiseks kokku pannud rahvusvahelise meeskonna, mis on põhjalikult läbi mõelnud kõik sammud, et mitte olla järjekordne Faraday Future, mis ideest palju kaugemale ei jõuagi.

Rivian on valmis tootmisega alustama, ja alustabki üsna pea, sest esimesed autod peavad müügile jõudma umbes 14 kuu pärast.

Rivian R1T ja R1S arvestavad ameeriklaste autoeelistusi. R1T on USA turule kohaselt kastikas ehk pickup, mis on loodud spetsiaalselt maastikusõiduks.

R1S aga on elegantsema olekuga luksusmaastur, mis on sihikule võtnud eeskätt Range Roveri aga ka teiste noobeltootjate sarnased autod. Mõlemad uudismudelid on varustatud 3. taseme autonoomse tehnoloogiaga.

Mõlemad mudelid põhinevad Riviani uuenduslikul “skateboard” rula-raamkonstruktsioonil, kus ajamisüsteem ja akupakett paiknevad raamiga samal kõrgusel või sellest pisut madalamal.

Analoogia tulenebki skateboardí või rula ehitusest. Kuna rattaid käitavad elektrimootorid, siis vabastab niisugune paigutus hulgaliselt ruumi muuks meeldivaks.