Patel ronis rooli tagant kõrvalistmele keset sõitu. Mehe Tesla Model S on küll võimeline autopiloodirežiimil sõites sensoreid, algoritme ja kõikvõimalikke muid monitoorimissüsteeme kasutades kiirtee tingimustes liiklema, aga süsteem on siiski mõeldud vaid juhte abistama. See tähendab, et inimene peab autos siiski roolis istuma ja olema valmis juhtimise vajadusel üle võtma.

Et Pateliga midagi ei juhtunud, oleks ta ilmselt võinud ka karistuseta pääseda. Kuid tänapäeval, kui igaühel on telefoni näol foto- ja videokaamera taskus, jäi filmisid meesttemast möödasõitnud autos istunud inimesed. Salvestuselt näeb, kuidas Patel on üksi autos ja mõnuleb kõrvalistmel, käed kuklal.

Juhtum ise toimus juba eelmise aasta mais, nüüd aga jõudis see kohtusse. Patel tunnistas end ohtlikes sõiduvõtetes süüdi ja ta kõrvaldati liiklusest 18 kuuks.

Patel tunnistas, et ta teguviis oli tobe, ent väitis samas, et Tesla on võimeline millekski "imeliseks" ja väitis, et tal lihtsalt ei vedanud, kui ta vahele jäi. Võimud muidugi suhtusid asja teistmoodi: "See, mida Patel tegi, oli ülimalt vastutustundetu ja oleks võinud väga lihtsalt tragöödiaga lõppeda," ütles Hertfordshire`i politsei uurija Kirk Caldicutt.