Venemaise kauba tarbimise propageerimiseks astus Putin järjekordse sammu, saades uue Lada Niva omanikuks, mil peal kõik kellad ja viled, mida hing ihaldab, ent mis pole sugugi tingimata Venemaal valmistatud. Lihtsalt plekist punase Niva asemel on peaministril nüüd uhkes importehtes neljarattaline.

Lada Niva ise on üks autoajaloos pikimat aega tootmises olnud edukas maastur, mis 1970ndate lõpus turule tulnuna hämmastas isegi Lääne inimesi oma läbivuse, lihtsa ülesehituse ning töökindlusega. Venemaalastele imponeerivad maasturid tänini ning slaavi kombe kohaselt tulebki need lisavarustuse kataloogi pakutavaga võimalikult pastoosselt üle valada.

Putin kutsus ajakirjanikke koos temaga koguni oma Sotši residentsi lähedale proovisõidule, vahendab Reuters, kus neile selgitati, et see Niva hakkab teenima peaministri kalastussõidukina. Auto on mainitud ka Putini tuludeklaratsioonis, kus teistel ministritel ilutsevad Mercedesed ja Porsched, vahendab Verkkouutiset.

Tõepoolest - oleks meie maal autotootjaid, oleks ka meie esinumbritel nende nimed suus, sest pragu ei vaevle ju vadi USA autotootjad, vaid kõik. Kui isegi Toyota reipus on raugemas, võib arvata, et Avtovaz püsib õige õrnalt pinnal.