Tempe'i politseijuht Sylvia Moir on ajalehele San Francisco Chronicle öelnud, et Uberit ei saa kokkupõrke eest tõenäoliselt vastutusele võtta. "Ma kahtlustan praegu, mil uurimistulemused veel selgunud pole, et Uber ei jää tõenäoliselt selles õnnetuses süüdi," sõnas ta.

San Francicso Chronicle lisab, et õnnetult auto alla jäänud Herzbergil oli teed ületades käekõrval jalgratas, millele olid asetatud mitmed kilekotid poekaubaga. Ta astus lehe teatel kahe sõidusuuna vaheliselt eraldusribalt ootamatult autoteele. Väljas oli pime.

Moir ütles pärast Uberi isejuhtiva auto pardalt filmitud video vaatamist, et "on väga selge, et seda kokkupõrget oleks olnud raske ära hoida ükskõik millise sõidurežiimi puhul (ka siis, kui autot oleks kontrollinud inimene), kui arvesse võtta seda, kuidas naine varjudest otse sõiduteele astus."

Politsei teatel sõitis isejuhtivasse režiimi seadistatud Uberi Volvo linnamaastur kiirusega 61 km/h, alas kehtis Chronicle`i andmeil kiirusepiirang 56 km/h (35 miili tunnis). Ent nagu kirjutab Ars Technica, oli sellest kohast tehtud Google Street View ekraanitõmmisel näha, et ala kiirusepiirang on hoopis 72 km ehk 45 miili tunnis.