Saksamaa rahandusminister Peer Steinbrueck ütles riigikantsler Angela Merkeli büroo ukse taga ootavatele ajakirjanikele, et kõik osapooled jõudsid üksteist rahuldavatele tulemustele. Magna üks juhtidest Siegfried Wolf lisas, et on siiski palju detaile, mille osas tuleb veel maha istuda.

Steinbrueck teatas kell 2 öösel lõppenud pingelise koosoleku järel, et otsus on vastu võetud ning et Opeli ja Vauxhalli marki kandev, 50 000 inimesele tööd pakkuv GM Europe saab ka 1,5 miljardi eurose laenurahasüsti Saksa riigilt. Magna lubas Opelisse koheselt investeerida 500 miljonit eurot.


1863. a. loodud Opel on GM'i valduses viibinud tänaseks juba üle 80 aasta. Pool sajandit tagasi austerlasest emigrandi loodud Magna sai rohelise tule, kui selle peamine rivaal Fiat kõnelustest taganes (vaata galeriid sellest öisest kohtumisest!). Fiat plaanis koondada 10 000 töökohta, Magna aga vaid 2500, vahendab BBC.

Magna International plaanib ühe esimese suurema sammuna hakata agressiivselt Venemaal turuosaprotsenti nuumama. Selleks on ettevõttel olemas ka Vene-poolsed investorid ja toetajad. 35% Opelist jääb General Motorsile, 10% firmast kuulub aga Opeli töötajaile.