Ametlikult lubatakse 4,4liitrise twin-turbo V8 maksimaalseks võimsuseks 560 hobujõudu ja momendiks 680 Nm. Viimane on saadaval pöörete vahemikus 1 500 kuni 5 750 1/min, kirjutab AutoNet

Alljärgneval videol antakse edasi, et parameetrid on veelgi muljetavaldavamad: võimsus 573 hobujõudu ning moment 721 Nm.

Mõistagi on selline auto ka päris nobe. Kiirenduseks kuni 100 km/h vajatakse 4,4 sekundit, kuni 200 km/h 13. Tippkiirus on „baasmudelil” piiratud 250 km/h, kuid M Driver´s Package nihutatakse elektrooniline piirik märgini 305 km/h. Keskmiseks kütusekuluks teatatakse 9,9 liitrit saja kilomeetri kohta, CO2 emissiooniks 232 grammi kilomeetrile.

Jõuallikale nähakse ette kolm tööseadet: “Efficient”, “Sport” ja “Sport Plus”, vedrustusel analoogsed: “Comfort”, “Sport” ja “Sport Plus”. Erinevad seaded tagavad parimad sõiduomadused rahulikult või siis sportlikult kulgedes. Esimeses seades häälestub auto ise vastavalt juhi sõidumaneerile. Ka rooli juhtimissüsteemile Servotronic antakse ette kolme erineva jäikusega režiimi.

Samuti kuuluvad varustusse sportlik M-diferentsiaal, mis lubab kogu pöördemomendi kanda üle ühele vedavaist rattaist, start-stop ja kineetilise energia rekuperatsioonisüsteem. Muide, pidurikettad on esimesel teljel 400- ja tagumisel 396millimeetrised. Pidurisadulates on kuus kolbi.

Reguleerimisvõimalusi on uues M5 ohtralt ning iga juht võib muuta auto vastavaks omaenda nägemusele korralikust sõidust. Nii gaasipedaali ja rooli tundlikkust, stabilisatsioonisüsteemi tööd, amortisaatorite parameetreid on võimalik kuvada keskkonsoolol asuvale ekraanile.

Muudest lisadest võiks ära mainida öise nägemise seadme, sõidurealt lahkumise hoiatuse, adaptiivsed bi-ksenoontuled, internetiühenduse, klaasist katuse jpm.