See diiselmootoriga Smart on maailma kõige puhtam auto, emiteerides vaid 88 grammi süsihappegaasi kilomeetri peale. Et ka see pisike võimalikult vähe kütust põletaks, tuleb võtta pakiruumist ja panipaikadest välja kõik üleliigne, eemaldada katuseraamid, kui neid on, tankida paaki kütust, ent mitte tingimata triiki täis, sest ka diisel ju kaalub midagi.

Mootorit soojendada ekspert ei soovita, kuna see raiskab lihtsalt kütust. Maksimaalse kokkuhoiu nimel tuleb loobuda konditsioneeri kasutamisest ning vältida kõiki teisi elektrit tarbivaid mugavussüsteeme.

Kiirendada soovitab mees pehmelt ja sujuvalt, üritades gaasipedaali võimalikult hellalt kohelda. Käiguvahetusel kehtib ikka see reegel, et tuleb kasutada võimalikult kõrget käiku, et saada võimalikult madal kütusekulu. Ja mootoripöörded tuleb hoida madalal. Mäkketõusul soovitatakse lasta kiirusel veidi langeda, et mootor nii palju puhkima ei peaks.

Viimaks tuleb liikluses olla võimalikult tähelepanelik, näha olukordi ette ja üritada täielikku peatumist võimalikult palju vältida. Pidurdamine on säästliku sõidu vaenlane. Kui siiski tuleb seiskuda ja peatuda enam kui 10 sekundit, on mõttekas mootor juba üldse välja lülitada.