Kaks aastat tagasi alguse saanud NOBE – elektriauto projekt pälvis suurema meediatähelepanu 2017. aasta sügisel kui veebiväljaanne Jalopnik kirjutas eestlaste imedisainiga tulevikusõidukist. Üleöö sai NOBE kuulsaks ning tembeldati tulevikuklassikuks veel enne kui renderdatud piltidest prototüübini oli jõutud.

Roman Muljar, NOBE kolmerattalise tiimi juht on öelnud, et soovib luua midagi võrdväärselt ajatut nagu Šveitsi kell või Volkswagen Beetle. Ideel on jumet, nagu kirjutasime möödunud sügisel, on NOBE insenertehnilisel ideetasandil põneva potentsiaaliga sõiduk.

Hiljaaaegu liitus NOBE tiimiga kunagine Angry Birds’i brändijuht, visionäär ja suure potentsiaaliga idufirmade “talendiotsija” Peter Vesterbacka, kelle eestvedamisel on projektile asutud otsima erainvestoreid. Vesterbacka on muuhulgas tuntud Talsingi liitlinna ja Tallinna-Helsingi vahelise tunneli eestkõnelejana.

Telefonivestluses ütleb Muljar, et on suur õnn Peter Vesterbacka usaldus võita: “Ta saab iga päev vähemalt 100 kirja eri idufirmadelt, kes tahaksid teda appi oma ideed arendama. See, et ta meid välja valis, oli nõus Tallinnas kohtuma ja NOBE üle vaatama, on suur vedamine.”

Loe lähemalt Acceleristast!