Seega ei löödud mitte ainult elektriautode rekordit, vaid parandati tervelt 16 sekundiga ka eelmist läbi aegade parimat, prantslase Sébastien Loebi 2013. aastal välja sõidetud aega.

Oma rekordiga 7m 57.148s kuulub Dumas nüüdsest Pikes Peaki tšempionide nimekirja tippu. Kõrgeid kohti on sel mäkketõusul saavutanud ka Loeb, Walter Röhrl (GER), Michèle Mouton (FRA), Stig Blomqvist (SWE) ja teised.

Volkswageni I.D. R Pikes Peak ehitati spetsiaalselt mäkketõusudeks. See on kerge, kaaludes alla 1100 kg, maksimaalse survejõu ja võimsusega, et tagatud oleks parim võimalik jõudlus. Rekordkatse jaoks optimaalse energiakulu ja jõudluse täpseks välja arvutamiseks kasutas Volkswagen simulaatorit, öeldakse tänases pressiteates.

Dumas pärast rekordi purustamist.
Colorado osariigis Kaljumäestikus asuva Pikes Peaki nõlval kulgev võistlusrada on 19,99 km pikkune ja sellel on 156 kurvi. Stardist 4300 m kõrgusel asuva finišini on raja kogutõus 1440 meetrit ja keskmine kallak on 7.2%. Esimest korda sõideti seal autodega võidu juba aastal 1916, siis oli kiireima masina aeg 20m 55.60s.

Ühtlasi panustati uue masina puhul laadimistehnoloogia arendamisse, täpsemalt oli eesmärgiks auto laadimine nii kiiresti ning nii minimaalse keskkonnamõjuga kui võimalik. Ajaline eesmärk tulenes võistlusmäärusest, mille järgi peab võistluse peatamise korral saama auto täielikult laetud 20 minuti jooksul. Laadimiseks vajalikku elektrit pakkusid mäejalamil asuvad generaatorid, kütusena kasutati biodiisli tootmise kõrvalsaadust glütserooli, mis põleb praktiliselt ilma mingeid kahjulikke heitgaase või jääke eraldamata.