Siemensi Berliinis asuva aparaaditehase kõrgepingesüsteemide katsejaamas on Faraday puur, mille mõõtmed on 42 x 32 x 35 meetrit.

Maailma suurima aparaaditehase elektrikute ja inseneride meeskond tegeleb välgusähvatuste uurimisega, mille pinge ulatub kogunisti 3 miljoni voldini.

Aastal 1958 rajatud paraboolikujulises hallis paikneb majasuurune Faraday puur. Audi e-tron prototüüp on paigutatud selle keskele. Välgusähvatused tantsivad särinal üle sõiduki katuse, lüües 25 meetri kõrguse halli valgust täis. Ekspertidest koosneva tiimi eesmärgiks on suunata välgulahenduse pinge autole.

Tegemist on omamoodi sümboolse eksperimendiga – aastatuhandeid on inimkond veeretanud ideed välguenergia salvestamisest ja ärakasutamisest. Välguenergiat ei ole küll tänini veel võimalik elektriautode laadimiseks kasutada, kuid insenerid on astunud sammukese selles suunas.

Audi e-tron prototüübi tootmisvalmis versioon on esimene sõiduk, mida on võimalik laadida isegi 150 kW võimsusega. Kui kasutada Euroopa laadimisstandardile CCS (Combined Charging System) vastavaid, näiteks Ionity-võrgustiku kõrgepingelaadimisjaamu, on Audi e-tron prototüüp valmis sõitu alustama vähem kui 30 minutit kestva laadimise järel.

Võtmetähtsusega on liitiumioonaku edasiarendatud soojusjuhtimissüsteem.
Sõiduki põranda alla paigaldatud akupakett salvestab 95 kWh energiat, mis võimaldab enam kui 400 kilomeetrist sõiduulatust realistlikus WLTP-testitsüklis.

Loe lähemalt Acceleristast!