Uuenduslikkust Teslal on tõesti jagunud, kuid tõsiseid probleeme on tähtaegadest kinnipidamise ja tootmismahtudega.

Autotööstus aga tühja kohta ei salli – varem või hiljem peab saabuma keegi, kes Tesla tugevusi kopeerib, nõrkusi väldib ning kõige moodsama autofirma erilise tiitli ära kahmab.

Hetkel USA-s toimuva tehnoloogiamessi CES 2018 põhjal võib see keegi olla Saksamaa-Hiina ettevõte Byton, mis viitab oma digiajastu-kesksusele juba nimega (bytes on wheels, baidid ratastel).

Ruttu palju meediatähelepanu kogunud Byton tahab luua "tõeliselt intelligentse auto, mis muudab arusaama autodest" – täpselt nagu Tesla. Selle töötajad on aga BMW ja Apple’i taustaga.

Foto: tootja

Mida tõeliselt intelligentne auto vajab? Esimene mudel on elektriline linnamaastur, mis valmib 2020. aastal, sõidab täislaadimise kuni 480 kilomeetrit ja kiirendab „nullist sajani” viie sekundiga. Kindlasti on plaan ka isejuhtimise võimekust pakkuda.

Veel panustab Byton ekraanidele, sest miski ei hüüa "tulevik" nagu ekraanid autos. Sõidukis on neid päris mitu: esipaneelil suur 49-tolline, roolis puutetundlik pisiekraan paljude toimingute juhtimiseks, esiistmete seljatugedes ekraanid taga istujate lõbustamiseks.

Kõlab tänapäeval üsna ootuspärase ja tavalisena? Saame näha, kas Byton esmase soodsa haibi toel kaugele jõuab ning Tesla seljatab. Vägev turundus on ainult pool võitu.