Linnamaasturite buumiajal tuleb esiletõusmise nimel abi otsida kasvõi nõiakunstist. BMW X3 kolmanda generatsiooni jõudmine võiks vabalt jääda ka kahe silma vahele: olenemata viipekeelsetest uuendustest ja poolautonoomsetest abidest on X3 ikka see, milleks ta loodud – noobel kõrge istekohaga ja üsna maastikusuutlik pereauto.

Baieri autoehitajad ei ole eile sündinud: M-divisjoni abiga on ontlikust peremaasturist välja võlutud sõiduelamus nimega M40i, mis sõitjale liialdamata maagiliselt mõjub.

Või kuidas seletada asjaolu, et autogurmaan, kes maasturilaadseid muidu mikski ei pea, hakkab põhjendama, miks just selle auto soetama peaks?! Veelgi enam, ta väidab, et on M40i roolis saavutamas selgeltnägija võimeid. Kõlab nagu hullumeelse jutt?

Küsi ainult ja see on olemas

BMW X3 M40i rooli istudes on selge, et kvaliteediga pole selles autos teragi koonerdatud. Materjalidevaliku kallal ei saa kuidagi nuriseda, Istmed on mugavad ja toetavad ning miljonit moodi seadistatavad, infolust on kiire ja intuitiivne.

Kõik harjumuspärased abid on autol olemas, alates parkimisanduritest ja adaptiivsest püsikiirushoidjast kuni roolisoojenduse ja ägeda ülalt-alla vaatega parkimiskaamerani.

Kõik vajalikud nupud sõiduprofiilide seadistamiseks on mugavalt ühes kohas käigukangi kõrval, täpsemateks individuaalsemateks seadistusteks tuleb aga veidi ekraanil klõpsida.

Kuidas käitub auto nelikvedu ja millisele juhile see neljarattaline kõige rohkem sobib, loe edasi Acceleristast!