Top Geari selle hooaja 3. saade algab aga Jeremy Clarksoni etüüdiga uue Mercedes-Benz SL 65 AMG Black seeria aadressil, peale mida korraldatakse üks korralik autosaun E-klassi Mercedeses, kus temperatuur tõuseb 62 kraadini.

Kohalik staar on noor ja värskelt, vaid mõned aastad tagasi tuntuks saanud koomik Michael McIntyre, kellega juba vähe nalja ei saa. Ringrajal sõidab koomik isegi kahel rattal ning pillutab autot efektselt siia-sinna.

Kritiseeritakse karmilt autosid, mis peaksid olema justkui odavad ja lõbusad, aga on kukkunud välja hoopis ebamugavate ja nukratena. Sõidukid, mida inimesed otsavad vaid seetõttu, et nad pole midagi muud proovinud, nagu väidab tiim. Konkreetseteks näideteks on Perodua Myvi, Chevrolet Aveo ja Proton Satria Neo.

Autosid mõnitatakse otse Londoni pankade linnaosas uudishimuliku rahvamassi silme all, uurides mööduvatelt rahamaailma bossidelt, mida nemad taolistest asjades arvavad, mis ju pankade tekitatud finantskriisi tõttu nüüd justkui kõigile meeldima peaks. Autot kaetakse graffitiga ja minnakse linna peale kujunenud olukorra vastu protestima.

Mida siis teha, kui ikka odavat ja mõnusat autot tarvis? Halbadele näidetele pannakse kõrvale ka head: Škoda Roomster TDI, tõesti umbes sama palju maksva Alfa Romeo MiTo ja Toyota iQ. Meie turul on viimased kaks küll pigem luksusautod kui kokkuhoiu etalonid.

Meeleolukas testimine lõppeb sellega, et terve linn on täis Fiat 500 värvilisi ja lõbusaid autokesi, mida üks kena väikeauto ostja hoopis eelistama peaks.


Parima kvaliteediga Top Geari 13. hooaja kolmanda osani jõuad fännisaidi FinalGear.com vahendusel.