Ühe põnevama konkursile laekunud ideelimusiini autoriks on disainibüroo slava’saakyan, mis pakub välja, et ZiL Concept ehk tuleviku ZIL võiks olla veelgi kandilisem, kui viimane pikk ZIL, mida mäletame. Kontsepti looja on endine ZILi tehase autodisainer, nii et ta oli oma suhteliselt brutaalse ilmega ideed eneses kandnud kindlasti juba aastaid.

Lennukikandjalikult juraka auto vormi viimistlemisel polnud eesmärgiks kellelegi tingimata meeldida, rääkis kujustaja. Ja nii ka on – pigem tekitab helikopteri maandumisplatsi suurune kapott ning sama avar pagasnik hirmu ja sunnib enese ees kummardama. Pole ju selge, mis eesmärgil üks limusiin nii sünge on – sel pole isegi tagumist akent!

Monoliitne limusiinilaev pidi loojate sõnul sümboliseerima Venemaa suursugusust ja teeb seda tõesti vana hea külma sõja või isegi James Bondi vaimus: kui Obamal on kasutada kõrge ja ümaravormiline veoki põhjale ehitatud kindlusauto, siis Vene pealikud tulebki paigutada hoopis stiilsematesse ja pahelisematesse masinatesse, mida see ZiL Concept kahtlemata on.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!