Kaunis veider lugu, sest võiks ju arvata, et Daimleril on nii palju raha ikka, et üks Tesla Model X katsete tarvis päriseks endale osta ja sel viisil rentimise ja tagastamisega kaasnevaid probleeme vältida.

Nagu Der Spiegel kirjutas, rentis Daimler Model Xi läinud suvel kuueks nädalaks. Auto kuulus baierlastele Monika Kindleinile ja Manfred van Rinsumile, kel on kolm Teslat, mida nad välja üürivad, et palgalisa teenida. Monika ja Manfred ise ei teadnud, kelle kätte nende Tesla läheb, vaid nad suhtlesid ainult autorendifirma Sixtiga.

Jalopnik vahendab, et kui masin tagasi paari kätte jõudis, oli see tugevasti kahjustatud. Kindalaekasse oli ilmselgelt kogemata unustatud paberileht märkega "te parkisite valesti", mille juures olid Mercedes-Benzi Sindelfingenis asuva tehnoloogiakeskuse andmed.

Der Spiegel kirjutas, et ilmnes, et rendiperioodi jooksul oli auto lahti võetud ja jälle kokku pandud. Seda oli testitud ka ekstreemsetes tingimustes, proovitud masina kuumustaluvust, vastupidavust vibratsioonile ja nii edasi. Kahjud ulatusid rahaliselt eurodes viiekohaliste arvudeni.

Van Rinsum ütles Spiegelile, et Sixti esindaja olla ta käest auto kohta ebatavaliselt palju tehnilisi küsimusi küsinud, näiteks tarkvaraversioonide kohta, mida autos kasutati ja nii edasi, samuti isejuhtivussüsteemide kohta.

Peagi pärast võtmete üleandmist sai Van Rinsum oma telefonile teate, et ta auto akusid laetakse Barcelona kandis - palju kaugemal sellest, kuhu rendileppe raames sõita lubatakse.

Sixt ütles Der Spiegelile, et nad maksid paarile kahjude eest, kuid Kindlein ja van Rinsum ütlevad, et kaugeltki kõik kulud ei ole kaetud. Van Rinsum kirjutas arve 99 329 eurole - seal sees on remondikulud; kaotatud tulud aja tõttu, mil autot remonditi ja seetõttu välja rentida ei saanud; omanike lisatöö, trahv masina katsesõidul kasutamise eest ja nii edasi. Sixt ise ütles, et nad ei teadnud, et autot katsesõidul kasutatakse.

Daimleri esindaja Der Spiegeli uudist vahendanud Jalopnikule konkreetse Tesla kohta kommentaari ei andnud, küll aga ütles ta, et võrdluseks autode rentimine on autotööstuses tavaline protseduur. Veel lisas esindaja, et kahjude puhul alustatakse kindlustusmenetlust ja lepitakse valurahas kokku.