Vagunelamutega mööda maad ringi sõitmine on paljude hobi, ent väga paljude jaoks õudne tegevus, mis lisaks oma ebamugavale absurdsusele reostab meie keskkonda visuaalselt. Sellised möönavad äärmisel juhul, et kena karavan on plekist ümar retrolik AirStream. Ülejäänud kärumajad on aga kindlalt koledad.

Spetsialistide portaali Squob vahendusel näidati aga netisahvale äsja objekti nimega Mehrzeller Caravan Concept. See koosneb suurest hulgast erinevatest geomeetrilistest elementidest, mis tekitavad sama palju erinevaid nurki ja kaldpindu kui teinekord mõne noore arhitekti loomingus näha võib. Düsseldorfis maailma suurimal vabaajasõidukite näitusel esitlesid Mehrzeller ja BMW oma koostöö vilja, mis peaks karavanisõpru vapustama sama palju kui tulevast karavanivihkajat esimese kärumaja nägemine. Disainereiks on Christian Freisling ja Thersa Kalteis.

Keerulise vormimängu põhi-idee on anda klientidele võimalus enda elamu internetis spetsiaalse konfiguraatori abil kokku panna, et iga inimene saaks need piiratud karavaniruutmeetrid just enda vajadustele ja iseloomule vastavaks kohandada. Mehrzeller tähendabki tõlkes seda, et asi koosneb suurest hulgast elementidest-rakukestest.

Mis sellise kena käru tuuletakistus küll olema saab? Ning kui kõik kliendid maja erikujuliseks konfigureerivad, võib kerkida ka suunastabiilsuse küsimus. Loodetavasti on selle kõige peale juba mõeldud ja sellised karavanide kohta uskumatu arhitektuuriga objektid hakkavad maamunal kõigi rõõmuks ringi veerema.