PZU Gruppi kuuluvate Balti kindlustusseltside statistika põhjal on Lätis ja Leedus sagenenud autoosade ja -seadmete vargused sõidukitelt ning Lätis kasvas 2017. aastal ka autovarguste arv, näitab statistika. Seetõttu on soovitav reisides hoida eriti uusi ja kallimaid sõidukeid valvega parklas.

Ainuüksi kallima BMW küljepeegli vargus toob kaasa vähemalt 500-eurose kahju, mis juhul kui autol puudub kaskokindlustus, jääb omaniku kanda. Isegi juhul kui autol on kasko rikub selline jama reisiplaanid ja jätab halvad mälestused.

Seltside statistika näitab, et Lätis ja Leedus on levinud autoosade vargused ning ka sõidukeid varastatakse varuosade saamise eesmärgil.

Leedu kindlustusselts Lietuvos Draudimas registreeris viimasel kahel aastal vaid mõned üksikud kallimate ja kuni kolmeaastaste autode vargused – oma rolli võivad mängida Leedus nõutavad uute autode karmimad ärandamisvastased meetmed -, kuid autoosade puhul oli pilt palju kurvem.

Lietuvos Draudimas registreeris Leedus jaanuaris-veebruaris kaks korda rohkem autoosade vargusi kui eelmisel aastal, eriti palju said kannatada BMW-d.

Loe lähemalt Acceleristast.