Tavaliselt saavad autoshowdel kõige suurema tähelepanu osaliseks luksusautod, ideeautod ja sportautod, kuid tänavusel Frankfurti autoshowl on põhjust arvata, et Euroopa väikeautod saavad mitte vähem uudistajaid.

Fiat pakub oma uues Stilos häälega juhtiavat navigatsioonisüsteemi ning 7 tollise ekraaniga internetimasinat. ABS ja elektrooniline stabiilsuse kontroll on Stilo juures standardvarustuses. Vaid mõned aastad tagasi olid need saadaval ainult kõrgema klassi autodel. Sarnaseid trikke ostjate meelitamiseks võib leida ka Fordi uuelt Fiestalt ja Volkswageni Pololt. Märkimisväärne on ke tendents, et väikeautod on viimastel aastatel pidevalt kasvanud. Tihtipeale just kõrgusesse, aga pakiruumi suurenenud maht on Fiesta üks põhilisi reklaamlauseid, sest nüüd mahub sinna ka lapsevanker.

Ometi on autode disain suhteliselt sarnane oma eelkäijate omadele. “Disain muutub konservatiivsemaks, sest kardetakse teha vigu,” ütles autoanalüütik Georg Stuerzer.“Aga varustus läheb pidevalt paremaks. Iga uue mudeliga tuleb rohkem varustust pakkuda, et konkurentidest mitte maha jääda.”

Väikeautode tootjad on kõik asunud oma mudeleid uuendama, et turul püsida. Selleks aastaks prognoositakse Euroopa autoturgu 14.3 miljonile masinale, mis on langus eelmise aasta 14.8-st. Sel aastal esitletakse Frankfurti autonäitusel rekordiline arv uusi mudeleid — 57! Iga kahe aasta tagant korraldatavale autonäitusele oodatakse 1 miljonit külastajat ning 10 000 ajakirjanikku.