Teadlased on astroloogia teemal aegu pead murdnud ning jõudnud järeldusele, et ehkki midagi tõestada ei saa, on horoskoopides oma iva sees, kirjutab Accelerista.

Eri tähemärgid – või neisse uskumine – mõjutavad meie isikuomadusi ja annavad omakorda aimu, kuidas me teatud olukordades käitume.

Autojuhtimine on igapäevane situatsioon, mis nõuab pidevat otsuste langetamist ja võib vahel üsna stressirikas olla.

Kas võib olla, et su käitumine rooli taga sõltub sinu sünnimomendil valitsenud tähtede seisust? Uuring annab vastuse: jah! Sinu tähemärk ütleb, milline autojuht sa oled!

Kindlustusfirma Allstate tellis mõni aasta tagasi teadlastelt uuringu, milles palus välja selgitada, kas tähemärk reaalselt autosõiduoskusi mõjutab. Kui vastus on jah, siis millise tähemärgi esindajad on suurem kindlustusrisk?

Uuringu aluseks võeti autojuhtide sünniaeg (tähemärk) ja õnnetustesse sattumise statistika.

Lisaks korraldati paarile tuhandele kindlustusvõtjale isiksuseomaduste test, mille põhjal omakorda püüti teha üldistusi.

Tulemused olid üllatavad. Selgub, et kõige suuremat riski liikluses kujutavad endale ja teistele Neitsi tähtkujus sündinud inimesed, kes on liiga ettevaatlikud.

Nende õnnetustesse sattumise risk on lausa 700 korda suurem Skorpioni märgi all sündinutest. Skorpionid omakorda ongi kõige paremad juhid; momendini, mil nad sellest ise aru saavad.

Uus sodiaagimärk Maokandja ehk Ophiuchus, mida üritatakse senise kaheteistkümne märgi vahele suruda (novembri lõpust detsembri keskpaigani), on liikluses statistiliselt kõige väiksema riskiga.

See on loomulik, sest Maokandja-teema on esialgu nii uus, et inimesed isegi ei tea, et nad on selle märgi all sündinud. Pole märki, pole õnnetust!

Järgnevalt vaatleme, millised on kaheteistkümne levinud horoskoobimärgi esindaja autojuhtimise-oskused.