Oma panuse annab sellesse ka What Car’i toimetus - toome teieni käesoleva aasta Euroopa suurima autonäituse olulisemad mudelid ja teiste seas astuvad siinkohal üles ka supercool Range Rover Velar, tootmisküps Honda Civic Type R ja Audi bestsellerist Q5-le kuklasse hingav kauaoodatud Volvo XC60. Publiku ette tuuakse enam kui 100 uudismudelit, mida on kokku rohkem, kui on ette näidata kolmel suuremal ookeanitagusel näitusel (Los Angeles, Detroit ja Chicago).

  • • Käesoleva aasta Euroopa suurim autonäitus, mis toimub Genfis juba kaheksakümne seitsmendat korda
  • • Enam kui sadakond esmaesitlust
  • • Autonäitus jääb avatuks kuni 19. märtsini

Uudismudelite kõrval pakuvad kuluaarides kõneainet ka nüüdsama PSA-kontsernile müüdud Opeli edasine käekäik ja esmaspäeva õhtul Euroopa Aasta Auto tiitliga pärjatud Peugeot 3008, mis on esimene linnamaastur, mis säärase vägitükiga hakkama sai. "Pargimaasturite" ülemvõimule ei näe lõppu paistmas kusagilt, kuid järjest enam püütakse panna ka neid liikuma alternatiivsete jõuallikate najal, sest väiksemate turbodiislite tulevik näib olevat hetkel küll tumedamat sorti. Heaks näiteks on siinkohal kasvõi kütuseelementidel töötav Hyundai ideeauto FE Fuel Cell Concept, mis näitab seda, et Hyundai usub jätkuvalt vesinikutoitel neljarattaliste helgesse tulevikku.

Alpina tõi Genfi mudelid Alpina B3 S ja B4 S, mis on vastavalt BMW 3. seeria ja 4. seeria najal valminud autod. Alpina seades on kolmeliitrise R6-jõuallika võimsusnäitajateks kahe turbokompressori toel 324 kW/440 hj ja kaheksakäigulise automaatkäigukastiga varustatud kupee saavutab kiiruse 100 km/h 4,2 sekundiga.

Renault on aga taastamas neile omal ajal kuulsust võitnud sportlikku brändi Alpine ja Genfis näidatav sportauto Alpine A110 on inspireeritud eelmisel sajandil võidusõidus ilma teinud samanimelisest kupeest. Alpine A110 peaks koosteliinile jõudma juba järgmisel aastal ning selle auto puhul on märksõnaks kergus. Keskmootoriga kaheistmelise tühikaal öeldakse olevat 1080 kg ja 1,8-liitrine turbomootor arendab 252 hj, mille najal saavutab tulevane Porsche Caymani verivaenlane kiiruse 100 km/h 4,5 sekundiga.