Norra valitsus kaalub järgmisest aastast alates elektriautode maksustamist. Rahvasuus Tesla-maksu nime saanud eelnõu kohaselt lähevad maksustamisele kõik üle kahe tonni kaaluvad elektriautod. Uue maksu kehtestamise põhjusena on välja toodud infrastruktuuri liigne kulutamine särtsukate poolt.

Maailm on hulluks läinud! Norra, tuntud ka kui tõeline Tesla-maa, on siiani hiilanud eeskujuliku elektriautode kasutuselevõtuga. Norra valitsus on särtsukate soetamist – küll ühe väikese pausiga – juba mitmeid aastaid toetanud.

Elektriauto omanik saab maksusoodustusi ning ridamisi muid soodustusi: näiteks on õigus sõita bussireas, parkida tasuta linnas ja osas parklates, tasuta laadida jms. Lisaks siis soodustus tuludeklaratsiooni esitamisel, mis jätab omaniku rahakotti alles kopsaka koguse Norra kroone.

Aga ajad ja inimesed muutuvad. Norra uus valitsus leiab, et elektriauto omanikke on liialt nunnutatud ja alusetult antud neile eeliseid, mida neil ei peaks olema. Põhjus on lihtne – elektriautode levik on Norras massiline ning soodustused kaotavad mõtte kui bussirada ummistub või teekate kulub.