Toyota on võtnud ette suurejoonelise projekti: arendada koos mitmete partneritega välja lihtsalt kohandatav isejuhtiv elektrisõiduk, mida saab kasutada paljudel eesmärkidel. CES-il demonstreeritud e-Palette sobib nii liikuvaks hotellitoaks kui vajadusel ka välikohvikuks või arstipunktiks.

e-Palette ideeauto on oma olemuselt täisautonoomne akutoitega elektrisõiduk, millel on avatud juhtliides, mis võimaldab partnerettevõtetel sinna paigaldada vajaliku teenusliidese. Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut ja Uber on need, kellega koos loodab Toyota ühisteenuste keskkonna käima tõmmata.

Uus liikuvuvteenuse äriliit

8. jaanuaril teatas Toyota Motor Corporationi president Akio Toyoda Las Vegases uuest äriliidust, mis keskendub liikuvusteenuste arendamisele. Ühtlasi tutvustas ta e-Palette ideeautot, mis peab tulevikus täitma ootused riigiülestele transpordi – ja ärirakendustele.

„On selge, et autotööstuses on toimumas suurimad muutused, sest tehnoloogiad – elektrifitseerimine, ühendatud ja automatiseeritud sõit – teevad märkimisväärseid edusamme,” rääkis Toyoda.

“Toyota on jätkuvalt pühendunud veelgi paremate autode valmistamisele. Samuti töötame välja transpordilahendusi, et aidata kõigil elamist nautida, ning anname oma panuse, et luua veelgi parem ühiskond järgmiseks sajaks aastaks ja kauemaks.”

Vaata videot e-Palette'i ideest ja loe pikemalt edasi Acceleristast!