Lux Expressi bussipark täieneb sel kevadel kaheksa eritellimusel valminud bussiga, mis hakkavad teenindama Tallinnast algavaid bussiliine.

“Soetatud bussid on bussitehnika viimane sõna nii reisijamugavuse kui ka keskkonnasõbralikkuse poolest. Bussides on loodud kõik eeldused selleks, et erinevate vajadustega klientide reis sujuks võimalikult stressivabalt,” kõneleb Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Lux Expressi eritellimusel valmivates Scania Irizar i8 Lounge-tüüpi bussides on kokku 45 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas, kus istmed on paigaldatud 2+1 põhimõttel. Lisaks tellis Lux Express kaks 56-kohalist bussi, kus kõik istmed on paigaldatud 2+2 põhimõttel. Busside pikkus on 15 meetrit ja laius 2.55 meetrit, kõrguseks on ligi 4 meetrit.

Uute busside heitgaaside tase vastab Euro 6 normidele ja kütuse kulu on 26 liitrit 100 km kohta. “See tähendab, et ühe reisijakoha viimiseks 100 kilomeetri kaugusele kulub umbes 0,4 liitrit kütust. Võrdluseks näiteks Flirt DMU diiselrongidel on sama näitaja 0,83 liitrit reisija kohta,” toob Saarpuu näite.

Lux Express on aastaid olnud Eesti ja ka rahvusvahelisel bussiturul liider ja eestvedaja. Koostöös Turu-uuringute ASiga äsja läbi viidud uuringust selgus, et kaugliinisõite pakkuva bussifirma valikul on reisijate jaoks väga tähtsad tipptasemel bussid. Seega on investeering igati omal kohal.